Eskişehir'e Fuar ve Kongre Merkezi yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Eskişehire Fuar ve Kongre Merkezi yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 15:13

Eskişehir'e Fuar ve Kongre Merkezi yapılıyor

Haberin Devamı

 

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Ticaret Odası (ETO) tarafından yapılacak Fuar ve Kongre Merkezi'nin yapım işinin imza töreni yapıldı.
 
ETO Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Naci Gündoğan, ETO Başkanı Metin Güler ile çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir'in yıllardır böyle bir projenin eksikliğini hissettiği söyledi. Proje için Kalkınma Bakanlığı'ndan 10 milyon lira hibe aldıklarını ifade eden Güler, şöyle konuştu:
 
"Eskişehir 800 bini aşan nüfusu, 2.3 milyar dolara ulaşan ihracatı, ileri teknoloji sanayisi ile yüzünü geleceğe çevirmiş bir şehir. Eskişehir'in bu vizyonuna yakışan projeler gerçekleştirmek hepimiz için önemli bir sorumluluktur.  Bugün Eskişehir Ticaret Odası'nın 123 yıllık tarihine bir virgül koyuyoruz. Odamızın bugüne dek gerçekleştirdiği en büyük yatırımı planlayarak yeni bir sayfa açıyoruz. Sadece Eskişehir Ticaret Odası için yeni bir sayfa açmakla kalmıyor, aynı zamanda Eskişehir'in yıllardan beri eksikliğini hissettiği projeyi hayata geçiriyoruz.Şehir şehir gezdik. Mühendislerle, mimarlarla, fuar şirketleriyle görüştük. İhracatçı firmalarımızla istişare ettik. Eskişehir'e yakışan bir fuar ve kongre merkezi için gecemizi gündüzümüze kattık. Şehrimiz için en iyisini yapmak adına güdümlü projemizi hazırladık. Bu sayede BEBKA nezdinde başladığımız projemize Kalkınma Bakanlığımız tarafından 10 milyon hibe alma başarısını gösterdik."
 
Proje hakkında bilgiler de veren ETO Başkanı Güler, merkezin yılın 365 günü hizmet vereceğini belirterek, Eskişehir ekonomisine yaklaşık 200 milyon dolarlık katkı sağlayacağını söyledi. Güler konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Proje kapsamında toplam 10 bin metrekare kapalı alana sahip iki fuar holü inşa edilecek. Yine proje kapsamında Kongre Merkezimizde bin kişilik büyük bir salon ve 25 kişiden 250 kişiye kadar hizmet verecek 5 farklı salon yer alacak. Projede aynı zamanda sosyal donatılar ve açık ve kapalı otoparklar olacak. Fuar Kongre Merkezi projenin toplam maliyeti ise 53. milyon 781 bin 590 Lira olacak. İmzalayacağımız sözleşmeyle başlayacak çalışmaların, 16 ay gibi bir zaman diliminde tamamlanmasını planlıyoruz. Odamızın yeni hizmet binası da bu alanda yükselecek. Toplam 14 bin metrekarelik alana sahip yeni hizmet binamızın maliyeti ise 24 milyon 276 bin 942 Lira olacak. Proje sayesinde Eskişehir, aynı anda farklı farklı salonlarda yaklaşık bin 500 kişiye hizmet edecek bir Kongre Merkezi'ne de kavuşacak. Sadece yılın belli dönemlerinde değil 365 gün yaşayan, Eskişehir'in turizm hedeflerine katkı sağlayan bir Kongre Merkezi olacak. Bu sayede otelcisinden restoranına, taksicisinden hediyelik eşya satan dükkanına kadar bir çok tüccarımız ve esnafımız daha çok kazanacak. Hizmet sektörü başta olmak üzere birçok sektörde katma değer yaratılacak. Yapılacak fuarlarla ve kongrelerle Eskişehir ekonomisine 200 milyon dolarlık gelir sağlanacak. Kazanan Eskişehir ve Eskişehirliler olacak."
 
Konuşmaların ardından ETO Başkanı Metin Güler, Ilgazlar İnşaat adına İsmail Ilgaz ile projenin yapım işinin protokolünü imzaladı. 
 
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!