Eskişehir'de "Yalnız Değilsiniz" projesi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Yalnız Değilsiniz projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 16:50

- Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, şiddet mağduru kadınlar için proje başlattı

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, aile içi şiddet gören kadınlara yönelik "Yalnız Değilsiniz" projesi başlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte son günlerde kadına karşı şiddet olayları kapsamdaki istenmeyen olaylara karşı müdürlük olarak daha etkin mücadele için ilave tedbirlerin alınmasının planlanlandığı belirtilerek, tüm personelin görev alanına bakılmaksızın kadına yönelik şiddet olayına rastlanması veya bilgisinin alınır alınmaz, en kısa sürede müdahale etmesi için talimat verildiği kaydedildi.

Şiddet mağduru kadının halinden yine en iyi bir kadının anlayabileceğinden hareketle şiddet mağduru kadın ile ilk görüşmeyi kadın memurların yapmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Haberin Devamı

"Bu kapsamda, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce yürütülecek olan, 'Yalnız Değilsiniz' projesi 9 Şubat'tan itibaren uygulamaya konulacaktır. Bu projeyle ilgili, başlarında bayan amir olmak üzere, 10 kadın polis memuru görevlendirilmiştir. Belirtilen personel mağdur kadınlara haftalık görüşme yapacak, komşularını ziyaret ederek aile içindeki sorunun devam edip etmeyeceğini soracak, akraba ve mahalle muhtarının görüşüne ve bilgisine başvurularak bir gelişme olması halinde bildirmeleri için irtibat telefonu bırakacaktır. Mevcut korunması gereken 500'ün üzerindeki kadının durumlarını inceleyerek yüksek risk durumu içerenler için ilave tedbirlerin alınmasını sağlayacaklardır. Eğer tüm bu araştırmalar sırasında koruma kararı ihlalleriyle karşılaşılırsa ilgili mahkemelerce tazyik hapsinin uygulanması için bildirimde bulunacaklardır. Haber Merkezleri herhangi bir kadına şiddet ihbarı aldığında; hakkında koruma kararı bulunan kadınların adreslerine GPS haritası üzerinden en yakın ekibi sevk edeceklerdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!