Eskişehir'de Proje Fuarı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Proje Fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 14:06

Eskişehir'de Proje Fuarı

Haberin Devamı

 

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- ANADOLU Üniversitesi ve Eskişehir Sanayi Odası'nın işbirliğiyle geleneksel hale gelen öğrencilerin öğretim üyeleri ile birlikte hazırladıkları projelerinin sunumu Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapıldı.

10'uncu Proje Fuarının açılışında öğrenciler projelerini sanayici ve ilgili firmalara tanıttı. Açılışa ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ferdi Gerçel, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. ESO Başkanı Savaş Özaydemir, her yıl bayan öğrencilerin projelerde daha çok yer almasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan da öğrencilere başarılar diledi.

Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ferdi Gerçel ise 10'uncusunun düzenlendiği Proje Fuarı'nda güzel projelere tanıklık ettiklerini söyledi. Prof.Dr.Gerçel şöyle konuştu:

"Üniversiteler, eğitim, araştırma ve topluma hizmet görevleri olan ilim yuvalarıdır. Bizler öğrencilerimizin eğitim öğretim yaşamları süresince edindikleri bilgileri sentezleyerek araştırma geliştirme ve topluma hizmet boyutuna taşıyabilmesi için çaba sarf etmekteyiz. Bu yıl proje fuarına bilgisayar bölümünden 27, Çevre Mühendisliği bölümünden 19, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden 19, Endüstri Mühendisliği Bölümünden 17, Kimya Mühendisliği Bölümünden 20, İnşaat Mühendisliğinden 20, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünden 19 Proje ile toplam 141 proje sergilenmektedir. Yaratılan bu güzel iklimin daha pek çok meyvesini ilerleyen günlerde hep birlikte görmeyi umut ediyoruz."

Konuşmaların ardından Savaş Özaydemir, Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan öğrencilerin projelerinin tanıtımının yapıldığı stantları gezdi. Öğrencilerin projesi olan sanal gezi gözlüğüyle yurt dışı seyahati yapan Özaydemir ve Gündoğan, eğlenceli dakikalar geçirdi.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!