Eskişehir'de 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Kutlu Doğum Haftası etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 16:54

Eskişehir'de 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' temalı Kutlu Doğum programı Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Vali Azmi Çelik, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Cenksu Üçer, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Engin Dinç ile çok sayıda davetli katıldı.

Çarşı Cami İmamı Nejat Kaplan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından Odunpazarı İlçe Müftülüğü 'ne bağlı Türk Tasavvuf Musikisi saz ekibi kısa bir dinleti sundu. Hazreti Peygamber ve Güven Topluluğu adlı sunulan kısa filmden sonra programda bir konuşma yapan Vali Çelik, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız öncülüğünde 'Kutlu Doğum Haftası'nın düzenlenmekte olduğunu söyledi. "Bu hafta vesilesiyle Kur'an'ın ilahî mesajlarını, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberin örnek hayatını, İslâm dünyasının problemlerini ve daha birçok konuyu onlarca farklı etkinlik ile yeniden konuşma imkânı buluyoruz" diye konuşan Vali Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"İslam, müjdelendiği günden itibaren asırlarca kıtalara, ülkelere, beldelere huzur ve güven olarak aksetmiştir. Müminler birbiriyle kaynaşmış ve güven içerisinde yaşamışlardır. Çeşitli etnik unsurlardan oluşmasına rağmen İslâm beldelerindeki sosyal yapı uyum ve istikrar içerisinde varlığını sürdürmüştür. Bunun en temel nedeni, anlamlarından birisi de “güven içerisinde olan ve kendisine güven duyulanö olan 'mümin' kelimesinin hakkının verilmesi ve çok hassas bir hayat sürülmesiydi şüphesiz ki Müslümanlar tarih boyunca büyük ölçüde bu hassasiyetlerini devam ettirdiler. Fakat ne olduysa son birkaç asırda oldu! Müslüman topluluklar tarihin hiçbir döneminde görülmediği şekilde sarsıldılar. Sosyal ve siyasî hayattaki çalkantılar kültürel hayatı âdeta vurdu. Müslüman topluluklar arasından kendi dinî ve kültürel değerlerine yabancılaşan kitleler yetişmeye başladı. Rabbimizin kitabıyla, onun âlemlere rahmet olarak gönderdiği peygamberinin sünnetiyle olan alakayı sağlam kuramayınca, başta insan olmak üzere diğer varlıklarla olan ilişkimiz de bozuldu. Bugün Müslümanların bencillikten paylaşmaya, dışlamadan hoşgörü ve iletişime, damgalamaktan empatiye, şiddetten şefkat ve merhamete, dayatmadan farklı hayat tarzlarına saygıya, taassuptan geniş ufukluluğa, kuşku yerine güven ortamına ihtiyaçları vardır. Bu sebeple bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası temasının“Güven Ortamı olması son derece anlamlıdır."

İl Müftüsü Bekir Gerek de, Kutlu Doğum Haftası'nın hem ulusal hem de uluslararası kutlandığını belirterek haftanın hayırlara vesile olmasını diledi. Peygamber efendimizin doğumu asırlardır kutlandığını hatırlatan Müftü Gerek, "Hazreti Peygamber efendimizin sevgisini, getirdiği evrensel mesajları gönlümüzde yaşıyor ve yaşatıyoruz" dedi.

Konuşmalardan sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kur'an ve Sünnette Güven Toplumunun Esasları hakkında konferans sundu. Konferansın ardından haftaya özgü liselerarası yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Çelik tarafından verildi.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!