Eskişehir Yolu’nda istinat trafiği

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Yolu’nda istinat trafiği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 15:13

Eskişehir Yolu merkez istikamette Çağlayan ve Ümitköy kavşakları arasındaki yeşil alanda gerçekleştirilen istinat duvarı çalışması trafiği kilitledi.

Haberin Devamı

Ana arterin 2 şeridine yığılan taşlar nedeniyle daralan yol trafiğin yoğun olduğu saatlerde sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bölgede sürdürülen istinat duvarı ve çiçeklendirme çalışması nedeniyle Eskişehir Yolu 4 şeritten 2 şeride düşüyor. İş makineleri ile duvarda yapımında kullanılantaşların yığılı olduğu iki şerit kullanılamadığı için son iki gündür bölgede trafik sıkışıyor. Araç akışının iki şeritten sağlandığı bölgede özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde trafik durma noktasına geliyor.

‘TEK ŞERİTTE BAŞLAMIŞTI ARAÇ AKIŞI SAĞLANIYORDU’

Sabah saatlerinde tampon tampona ilerleyen trafik nedeniyle Eskişehir Yolu, Ankaralılar Caddesi ve Bağlıca Bulvarı boyunca uzun araç kuyrukları oluşuyor. İlk etapta tek şerit kapatılarak yürütülen çalışmaların son üç gündür ikinci şeride taştığını belirten sürücüler, “Çalışmalar yaklaşık bir aydır sürüyor. Duvar inşaatı da yakın zamanda başladı. Üç gün önceye kadar taşlar sadece en sağdaki şeride yığılıyordu, trafik nispeten daha iyi durumdaydı. Fakat iş makinesi taşları bir şeride daha yayınca işgal edilen şerit sayısı ikiye yükseldi. Çalışmanın yapılmasına karşı değiliz. O bölgede toprak kaymasını önleyecek. Fakat yaklaşık bir hafta boyunca tek şeritte yapılabilen bir çalışmanın iki şeride çıkarılması trafiği içinden çıkılmaz bir hale soktu. Eskişehir Yolu’nun en az üç şeridi trafiğe açık tutulmalı. Bölge sakinleri büyük mağduriyet yaşıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!