Eski raportör Anayasa Mahkemesi’ne yedek üye

Güncelleme Tarihi:

Eski raportör Anayasa Mahkemesi’ne yedek üye
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 00:00

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine raportörlere Anayasa Mahkemesi üyeliğinin yolu açılmazken, Cumhurbaşkanı Gül, eski raportörü Anayasa Mahkemesi’ne yedek üye olarak atadı.

Gül, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Dr. Alparslan Altan’ı, önceki gün, yedek üye Mustafa Yıldırım’ın yerine doğrudan üye seçti. Altan son olarak, DTP’nin kapatma kararının gerekçesini kaleme alan heyetin başkanlığını yapmıştı. Altan, ‘genel sekreter vekili’ sıfatıyla AK Parti’nin kapatma davasının görüşüleceği güne ilişkin kritik açıklama için görevlendirilmişti.
Gül, 3 aydır bekleyen Yargıtay kontenjanından mahkeme yedek üyeliği atamasını da dün yaptı. Yargıtay, 25 Ocak’ta Cafer Şat’tan boşalan üyelik için 3 aday belirlemişti. Yargıtay 4. Ceza Dairesi üyesi Ramazan Özkepir, Yargıtay 14. Hukuk Dairesi üyesi Burhan Üstün ve Yargıtay 19. Hukuk Dairesi üyesi Kemalettin Yüksel aday olarak Köşk’e bildirilmişti. Gül, 3 aday arasından Üstün’ü, Anayasa Mahkemesi’nin yeni yedek üyesi seçti. Anayasa teklifi yasalaşırsa, Altan ve Üstün yüksek mahkemenin üyeleri olarak görevlerini sürdürecekler.
Mahkemeye, 1993’te YÖK’ü temsilen Turgut Özal tarafından seçilen üye Sacit Adalı, 5 Mart’ta emekliye ayrılmıştı. Cumhur-başkanı Gül, YÖK’ün göndereceği 3 aday arasından Adalı’nın yerine de seçim yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!