Eski milletvekiline en çok kitap okuyan ödülü

Güncelleme Tarihi:

Eski milletvekiline en çok kitap okuyan ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 12:46

Eski milletvekiline en çok kitap okuyan ödülü

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde düzenlenen 53'üncü Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bir yıllık süreç içerisinde kütüphaneden en fazla kitap temin eden eski Muğla Milletvekili İrfettin Akar'a ödül verildi.
Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 53'üncü Kütüphane Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Milas İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şerife Öztürk, halkı okumaya, araştırmaya yönelterek kendi kendilerini yetiştirmelerine katkı sağladıklarını söyledi. Milas Halk Kütüphanesi'nde 27 bin 362 kitap bulunduğunu belirten Öztürk, "Üye sayımız 2 bin 420 olup, bu yıl içinde okuyucularımıza 6 bin 448 adet kitap, 2 bin 184 adet süreli yayın ödünç vermiş bulunmaktayız. 2016 yılı içinde kütüphanemizden yararlan toplam okuyucu sayımız 35 bin 924'dür. Ödünç verme, üyelik ve internet erişim sistemi hizmetlerimizden bütün halkımız ücretsiz olarak faydalanabilmektedir" dedi. Öztürk, yarın (çarşamba) 12.30 ile 13.00 saatleri arasında 81 ilde aynı anda kitap okuma etkinliği düzenleneceğini belirterek "İnsan Her Yerde Okur" sloganıyla Atapark Meydanı'nda olacaklarını dile getirdi.
Daha sonra 2016 yılı içerisinde Milas Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap alıp okuyanlara ödülleri Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Akın Coşkun, Şube Müdürü Coşkun Demir tarafından verildi. Ödül alanlar arasında 1991 - 1999 yıllarında Doğru Yol Partisi'nden iki dönem Muğla Milletvekilliği yapan İrfettin Akar da yer aldı. Ödülünü Milas Kaymakamı Arslan'dan alan 71 yaşındaki emekli milletvekili Akar, "Okumak güzel bir şey. Ülkemizdeki bazı kütüphaneler Ortadoğu'nun en büyük kütüphaneleri. İlçemizdeki kütüphane de son derece güzel. Siyaseti bıraktıktan sonra en önemli arkadaşlarım kitaplar oldu. Kitap sevdiğimi bilen dostlarım da sık sık bana kitap armağan ediyor. Ben de okuduklarımın bir çoğunu başkaları da okusun diye bağışlıyorum. İnşallah önümüzdeki yıl da en çok okuyanlar arasında yer alır ve ödül alırım. Dünyanın gerçeklerini okuyarak öğrenebileceğimizi unutmayalım" dedi.
Ödül törenin ardından etkinlik öğrenciler tarafından şiir seslendirilmesi, oratoryo gösterisinin sunumu ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!