Eski hükümlüler ilkyardımı öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Eski hükümlüler ilkyardımı öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 16:13

Eski hükümlüler ilkyardımı öğrendi

Haberin Devamı

TÜRK Kızılayı Manisa Şube Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'nın eski hükümlülerin acil yardım konusunda bilgi eksikliğinin giderilmesine katkı sağlamak ve eski hükümlülerin sosyalleşebilmesine yardımcı olmak için başlattığı ilkyardım kursu projesinin sertifika töreni yapıldı.

Kızılay Şube Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan, Cumhuriyet Savcısı Korhan Sert, Baro Başkanı Ali Arslan, Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, Türk Kızılayı Manisa Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile sertifika almaya hak kazanan denetimli serbestlikten yararlanan hükümlü ve denetim serbestlik personeli katıldı.

İlk etabı 10-11 Ekim 2016, ikinci etabı 12-13 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşen kurslara toplam 40 kişi katıldı. Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanlığı İlk Yardım Eğitim Merkezi eğiticileri tarafından 16 saatlik temel ilkyardım eğitimi alan ve başarılı olan katılımcılara 3 yıl geçerliliği olan Avrupa'da da geçerli ilkyardım sertifikaları verildi.

Törende konuşma yapan Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman "Tam bir yıl önce Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile imzaladığımız ilkyardım kursu projesinin bugün sizlerin de teşrifi ile sertifika törenini gerçekleştirmekten onur ve gurur duymaktayım. İlk yardım profesyonel yardım ekipleri gelene kadar hasta ve yaralı kişiye ani olarak yapılan yardımdır. Yaşamımız boyunca ilkyardımı gerektiren durumlarla her zaman karşılaşabiliriz. Proje kapsamında denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülere acil yardım hakkında eğitim vererek sosyal hayata dahil olmalarına vesile olmaya çalıştık" dedi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!