Eski belediye başkanları Sirmen ve Erenkaya'ya hapis

Güncelleme Tarihi:

Eski belediye başkanları Sirmen ve Erenkayaya hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 17:45

- Kocaeli'nde, görev yaptıkları dönemde "zimmet" suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanan eski büyükşehir belediye başkanları Sirmen ve Erenkaya'ya 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nde görev yaptıkları dönemde "zimmet" suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanan eski büyükşehir belediye başkanları Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya'ya 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz sanıklar dönemin İzmit Büyükşehir Belediye başkanları Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya'nın katılmadığı duruşmada, sanık avukatları Enver Arsal Yıldırım ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Avukat Halit Çokan hazır bulundu.

Savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklamasının ardından söz verilen Sirmen ve Erenkaya'nın avukatı Yıldırım, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Sirmen ve Erenkaya'ya zimmet suçunu birden çok işledikleri gerekçesiyle 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Haberin Devamı

Bu arada, aynı davadan yargılanan İzmit Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı sanık Ali Kemal Yaşar'ın vefat etmesi nedeniyle, hakkında açılan kamu davası düşürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!