Eski adliye binası yeniden hayat buluyor

Güncelleme Tarihi:

Eski adliye binası yeniden hayat buluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 15:31

Eski adliye binası yeniden hayat buluyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de bir dönem bir çok davaya ev sahipliği yapan eski adliye binasının yeniden kullanıma açılması için restorasyon çalışmalarını sürüyor.
Mersin Barosu Başkanı Ali Er, 1’nci İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Serdengeçti ile birlikte eski adliye binasının yeniden kullanıma açılması için devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Uzun zamandır atıl durumda olan eski bina, yakın zamanda avukatların çalışma odası ve Mersin Adliyesi’nin bazı birimleri için yeniden hizmete girecek.
Baro Başkanı Er, eski binanın restorasyonunun tamamlanması ile yeni adliyenin de yükünün hafifleyeceğini belirterek, "Eski Adliye binasında avukatlarımıza çalışma alanları oluşturmak için odalar hazırlanması ve adliyenin bazı hizmet birimlerinin taşınması için kullanıma uygun hale getirmek amacıyla başlayan çalışmaları devam etmektedir. Eski binadaki gerekli çalışmaları tamamlandıktan sonra, meslektaşlarımıza çalışma alanları oluşturmak için odalar hazırlanacak. Ayrıca Mersin İdare ve Vergi Mahkemeleri ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü birimlerinin taşınması için kullanıma açılacak. Çalışmaları 2018 yılının şubat ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Böylece yıllarca atıl durumda kalan eski bina yeniden hayat bulacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!