‘Eşit şartlar sağlanmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Eşit şartlar sağlanmalı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 15:22

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, başarının devam etmesi için acil destek beklediklerini yinelerken, Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Tuna’ya çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de ilk devreyi lider tamamlayan MKE Ankaragücü’nün başkanı Mehmet Yiğiner, kulübü bir an önce düzlüğe çıkartıp hak ettiği yere taşımanın gayreti içinde olduklarını bildirdi. Yiğiner, yaptığı yazılı açıklamada, sarı-lacivertli kulübün kapanma noktasına geldiği, yüksek borç batağı içinde kaderine terk edildiği dönemde görev aldıklarını belirtip, şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik problemlerle mücadele ederken güçlü ve yarışmacı bir kadro kurmanın zorluğunu yaşadık. Bu süreçte bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Başarının devamı ve rakiplerle “eşit şartlarda” mücadele edebilmemiz için acil desteğe ihtiyacımız var. Transferin önündeki engeli kaldırıp, kadromuza birkaç takviye yapabilirsek işimiz daha da kolaylaşacak. Taraftarlarımız ve camiamızın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’dan beklentileri var. Belediye başkanımızın yardım yapacağına dair kuşku duymuyoruz.”

Haberin Devamı

ANKARA’NIN EN ÖNEMLİ DEĞERİ

“Kendisi göreve geleli yaklaşık 40 gün oldu. Bu süreçte Ankara’nın öncelikli sorunlarına ağırlık verirken yaptığı açıklamalarda, ‘Ankaragücü’nün Ankara’nın en önemli değeri’ olduğuna da vurgu yaptı. Başkanın açıklamaları gelecek adına ümit verdi. Yaklaşık 6 milyonluk nüfusa sahip bir şehri yönetmek, şehre hizmet etmek kolay değil. Ciddi bir borç yükü altında olduğunu tahmin ettiğimiz büyükşehir belediyesinde cari dengelerin yerine oturması için başkanın zamana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Başkanın doğru yerde, doğru zamanda kulübe gerekli desteği sağlayacağına inanıyoruz. Personel maaşlarının düzenli ödenebilmesi, A.Gücü dışındaki spor kulüplerine yapılan yardımların durdurulması, bu kaynakların yeniden belediyeye aktarılması, belediyeye kaynak oluşturacak projelerin hayata geçmesi ve idari kadronun yeniden yapılandırılması zaman ve sabır isteyen çalışmalar. Bu anlamda bizler başkana kolaylıklar diliyoruz”

KAMP PROGRAMI BELİRLENDİ

Ligin ilk yarısını lider tamamlayan Ankaragücü’nün devre arası kamp programı belli oldu. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın hazırladığı rapor doğrultusunda Ankaragücü’nün kamp programı, 6 günlük iznin ardından 30 Aralık 2017’de Antalya’da başlayacak. Sarı-lacivertliler, 12 Ocak 2018 tarihine kadar çalışmalarını Antalya’da sürdürecek. Ankaragücü, kamp programı içinde bir hazırlık maçı oynayacak.

BAKMADAN GEÇME!