Eşinin sevgilisine 50 bin liralık dava

Güncelleme Tarihi:

Eşinin sevgilisine 50 bin liralık dava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 16:38

BURSA’da, transeksüel Öykü Özen’in, boşanma davası devam eden eşi Mehmet Özen ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği A.Y. hakkında açtığı 50 bin TL’lik tazminat davasının görülmesine devam edildi.

A.Y.’nin eşi ile çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye kanıt olarak veren Öykü Özen, "Bu davanın Türkiye’de benim gibi aldatılan tüm kadınlara örnek olmasını istiyorum" dedi.

Banka kredisi ile cinsiyet değiştirip pembe nüfus cüzdanı alan Öykü Özen, bir süre sonra da Mehmet Özen’le evlendi. Öykü Özen, evliliği yolunda gitmeyince önce boşanma davası, daha sonra da eşi Mehmet Özen’in kendisini aldattığını öne sürdüğü güvenlik görevlisi A.Y. hakkında Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 50 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Öykü Özen mahkemeye, davalı A.Y.’nin eşiyle çekilmiş ve bir sosyal paylaşım sitesine yüklenen fotoğraflarını, birlikte tuttukları evin kira sözleşmesini ve eşinin cep telefonunda bulunan samimi fotoğrafları kanıt olarak sundu.

’İDDALARI YALANLADI’

Duruşmaya mazeret bildirerek katılmayan davalı A.Y.’nin ise daha önce yaptığı savunmada, Mehmet Özen ile herhangi bir ilişkileri olmadığını ve kendisiyle çocukluk arkadaşı olduklarını söyleyerek iddiaları yalanlamıştı.

Duruşma çıkışı konuşan Öykü Özen ise A.Y.’nin evli olduğunu bildiği halde eşi Mehmet Özen’le ilişkisinin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Aldatıldığımı anlayınca çok zor günler geçirdim. Kadın ya da erkek, evlilik dışı bir ilişki yaşıyorsa bunun bedeline katlanmak zorundadır. O kadın, eşimle beraberlik yaşayıp, ruh halime, maddi manevi hayatıma zarar verdi, evliliğimi sarstı. Eşimden, beraber olduğu bu kadın yüzünden şiddet gördüm. Mehmet beni maddi ve manevi olarak yıprattı. Psikolojik tedavi görmeye başladım. Hatta intihar edebilecek boyutlara geldim. Biri bir ilişki yaşıyorsa, eşinden ayrılarak bu ilişkiyi sürdürmelidir. Ben kendim için değil imkanları olmayan hukuki bilgisi olmayan kadınlara öncülük etmek için bu davayı açtım. Ben güçlü, bilinçli, kültürlü bir kadın olarak bunları yaşıyorsam, kıyıda köşede, varoşlarda, köylerde o kadar kadın var ki onlara önderlik etmek istedim. Bu yüzden davayı açtım. Bu dava, Türkiye’de benim durumumda olan aldatılmış tüm kadınlara örnek olmasını istiyorum. 1 TL’lik tazminat alsam dahi önemli."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!