Eşine uyuşturucuyu bıraktıran kadına plaket verildi

Güncelleme Tarihi:

Eşine uyuşturucuyu bıraktıran kadına plaket verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 16:19

Eşine uyuşturucuyu bıraktıran kadına plaket verildi

Haberin Devamı

Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve  Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen törende, eşine uyuşturucuyu bıraktıran 22 yaşındaki Deniz T.'ye plaket verildi.
Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü nedeniyle Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Atakum Sanat Merkezi'nde plaket töreni düzenlendi. Törende konuşan Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Erdinç Özoğlu, uyuşturucu bağımlılığının aklı ve iradeyi çalışamaz hale getirdiğini ve en iyi korunmanın hiç başlamamak olduğunu söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr.Ömer Böke, "Özellikle gençlerin kimlik arayışı içersine girdiği ve ben kimim sorusuna yanıt aradığı ergenlik döneminde uyuşturucu ile mücadele çok büyük önem taşımaktadır. Kötü alışkanlıklar bir hiyerarşi içinde alışkanlık haline dönüşmekterdir. Bu anlamda uyuşturucu ile mücadele aynı zamanda sigara ve alkollede mücadele anlamına gelmektedir. Yapılan deneyler göstermiştir ki gençlerimize uyuşturu ile mücadelede bilgi verme ve korku yayma yöntemleri başarısız olmaktadır. Bu işi başarmanın ana yolu psikolojik aşılamadır. Örneğin okullarda yapılan sigara karşıtı projeler gibi" dedi. 
Konuşmaların ardından Vali Vekili Recep Yüksel ile Samsun Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Erdinç Özoğlu tarafından uyuşturucu ile mücadeleye destek veren kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin yanısına uyuşturucu bağımlısı olan eşine yaklaşık 2 yıl süren mücadelenin ardından uyuşturucuyu bıraktıran Deniz T. adlı kadına plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Toplantıya sokaklarda uyuşturucuya karşı  mücadele veren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Tolga Bostancı ve narkotik ekipleri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!