Eşi model oldu ödülü kaptı

Güncelleme Tarihi:

Eşi model oldu ödülü kaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2015 01:02

ANFA’nın üniversitelilere yönelik olarak düzenlediği “Parkını Anlat” adlı fotoğraf yarışmasının kazananı, Mogan Park’ta çektiği ve kareye eşini de sığdırdığı gün batımı fotoğrafıyla doktora öğrencisi Tuna Akçay oldu.

Haberin Devamı

ANFA Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği üniversiteliler arası “Parkını Anlat” adlı ödüllü fotoğraf yarışması sona erdi. Bin 118 üniversite öğrencisinin toplam 3 bin 850 fotoğraf ile yarıştığı yarışmada dereceye girenler, Büyükşehir Belediyesi’nin Beştepe’deki Ala Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen bir ödül töreninde açıklandı. Kokteylle başlayan ödül töreninde, jürinin belirlediği ve Ankara’nın çeşitli noktalarında sergilenecek olan ilk 40 fotoğraf da ilk kez sergilendi. Yarışmacılar ile ANFA yöneticilerinin katıldığı tören öncesi konuşan ANFA Genel Müdür Yardımcısı Mesut Yaman, “Jürimiz, ilk üçü seçmekte o kadar zorlandı ki, biz de öncelikli olarak ilk 40 fotoğrafı belirledik. İnanın salonda sergilenen 40 fotoğraf da birinciliğe layık. Üniversite öğrencilerimizin Ankara’yı bu kadar güzel karelerle anlatması bizi de mutlu etti” dedi.

‘EN İYİ FOTOĞRAFI MEMLEKETLİSİ ÇEKER’

Haberin Devamı

Yarışmacıların Dikmen Vadisi, 50. Yıl Parkı, Gençlik Parkı, Harikalar Diyarı, Mogan Park, Kuzey Yıldızı, Mavi Göl, Botanik, Seğmenler, Kurtuluş, Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, Göksu Parkı ve Altınpark’tan kareleriyle katıldığı yarışmanın birincisi Gazi Üniversitesi doktora öğrencisi Tuna Akçay oldu. Kendisine Canon EOS 600 D fotoğraf makinesi kazandıran gün batımı temalı Mogan Park fotoğrafındaki kadının eşi olduğunu söyleyen Akçay, ödülü de 3 yıllık eşi Hülya Yavuz Akçay ile birlikte aldı. 15 yıldır fotoğrafçılık yaptığını belirten Akçay, “Her başarılı erkeğin arkasında eşi vardır; benimse tam önümde duruyor. Yaptığım tüm işlerde ondan ilham aldım. Bir şehrin en iyi fotoğrafını, o şehrin memleketlisi çeker. Ankaralı olarak bu ödülü aldığım için çok mutluyum. O gün Mogan’a gezmeye gitmiştik. Işığı, renkleri ve anı kaçırmak istemedim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!