Eser Park’a kadın anıtı

Güncelleme Tarihi:

Eser Park’a kadın anıtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 15:43

Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Bahçelievler Akdeniz Caddesi üzerindeki Eser Park’a konumlandırılan özgürlük temalı Kadın Anıtı’nın açılışını yaptı.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcıları Zehra Erinç ve Eda Akdoğan, CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara da katıldığı etkinlikte konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Kadını ötekileştiren, eve hapseden ve kadının namusunu erkeğe teslim eden bu anlayış toplumda egemen olduğu sürece kadının eşitliği söz konusu olamaz. Biz, bu anlayışa karşıyız” dedi. Kaidesiyle birlikte yaklaşık 4 metre yüksekliğe sahip olan anıt, heykeltıraş Doç. Dr. Aysun Altınöz Yonuk ile Mert Kılınç’ın imzasını taşıyor. Anıt kaidesinde ‘Özgürlük kadınların ellerinden yükselecek’ yazıyor. 

Eser Park’a kadın anıtı

Haberin Devamı

GİTARLA ANADOLU EZGİLERİ

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Gitar Mozaik’ konseri izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Klasik, flamenko ve tangonun bir arada sunulduğu etkinlikte farklı ülkelerden üç kadın müzisyen sahne aldı. Thu Le, Davinia Ballesteros ve Mirta Alverez’in oluşturduğu grup, dünya müziklerinin yanı sıra Anadolu ezgileriyle de büyük beğeni topladı. Öte yandan Çankaya Belediyesi Galeri Kara, Sanatçı Kadınlar Derneği’nce düzenlenen “kırık siyah” sergisine ev sahipliği yaptı. Dernek üyesi kadınların siyah-beyaz yapıtlarından oluşan sergi, azla çoğu, sükûtla çığlığı ve siyah-beyazla ışığın tüm renklerini gösterme arzusuyla birlikte kadının, insan hakları temelinde toplumsal konumunun yükseltilmesi, ayrımcılık ve cinsiyetçi bakışın reddi dileğiyle Ankaralılarla buluştu. Sergi, 18 Mart’a kadar Galeri Kara’da görülebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!