Esad'dan Türkiye'ye salvo

Güncelleme Tarihi:

Esaddan Türkiyeye salvo
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 09:10

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad altı ay sonra ilk kez Rus devlet televizyonuna konuştu. Esad, Türkiye'yi eleştirirken, ülkesine sızan silahlı isyancıların bazılarının Suriyeli olmadığını yakın zamanda dünyaya göstereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

"Rossiya 24"e konuşan Esad, Türkiye'nin ülkesiyle ilgili politikasını "Kendini çok akıllı zannedenlerin hayalleri" sözleriyle değerlendirdi.

Türkiye'nin Suriye'de yaşanacak bir kaostan hiçbir çıkarı olamayacağını belirten Esad, Ankara yönetimiyle olmasa bile bazı çevrelerle görüştüklerini, bu kesimlerin de tehlikenin farkında olduğunu kaydetti.

Esad "Türkiye’deki bazı yöneticilere gelince, onların aşırı derecede hayale kapıldığını söyleyebilirim. Aralarında kendini çok akıllı zannedenler de var. Siz çok akıllı olabilirsiniz. Son model bilgisayar kullanıyor da olabilirsiniz. Ancak o bilgisayarda miadı dolmuş program kullanıyorsanız çalışmalarınız hiçbir işe yaramaz" dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ
Suriye seçimlerini değerlendiren Esad, sonuçları başarılı buldu.

Haberin Devamı

Esad "Bu, ülke içinde ve dışında olan herkes için önemli bir mesajdır. Suriye halkı, teröristlerin yönelttiği tehdide aldırmamıştır. Teröristler seçimleri sabote etmeye çalıştı ve bizi de seçimleri iptal etmeye zorladı" dedi.

Sonuçların Suriye halkının reformların gidiş hattını desteklediğini gösterdiğini söyleyen Esad, muhalefetin boykot çağrısının "halkı boykot etmek" anlamına geldiğini belirtti.

MUHALİFLERE AĞIR SUÇLAMA
Suriye Devlet Başkanı, hükümete karşı savaşanlar arasında, “El Kaide” gibi aşırı grupların üyelerinin de bulunduğunu öne sürerek, “Yabancı, paralı askerler var, bazıları hala canlı. Gözaltına alınıyorlar. Onları tüm dünyaya göstermeye hazırlanıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta Suriye'nin başkenti Şam'da meydana gelen ve 55 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı, El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi üstlenmişti.

Silahlı muhaliflerin Lübnan ve Türkiye'den girdiğini ileri süren Esad, Özgür Suriye Ordusu için "Değişik ülkelerden silah ve para alıyorlar. Onlar çeşitli cezalara çarptırılmış, yasaları ihlal eden bir avuç eşkıya" ifadesini kullandı.

Muhaliflerin aralarında bulunan ve yakaladıkları yabancıları, şu ana kadar bu durumu ispat edecek belgelere sahip olmadıkları için yayınlamadıklarını kaydeden Esad, şöyle konuştu: "Dış görünüşlerine bakarak yabancı olduklarını söylemek son derece kolay ancak hala onların yabancı olduğunu ispatlayabilecek delillere sahip değiliz. Gözaltına alınan yabancıların büyük çoğunluğu Arap ülkelerinin vatandaşları."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!