Erzurum'da Organ Nakli günlerine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda Organ Nakli günlerine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 12:45

Erzurum'da Organ Nakli günlerine yoğun ilgi

Haberin Devamı





ERZURUM, (DHA)- Atatürk Üniversitesi Orgaün nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği tarafından düzenlenen 3. Doğu Anadolu Organ Nakli Günleri büyük ilgi gördü.  

Polat Erzurum Roset Hotelde düzenlenen, 3. Doğu Anadolu Organ Nakli Günlerinin açılış törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Türkiye’den ve yurtdışından öğretim üyeleri katıldı.

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk, ülkemizin organ naklinde her geçen gün daha ileri gittiğini ve dünyada hak ettiği yere emin adımlarla yürüdüğünü bildirdi. Prof. Dr. Öztürk, "Bugün Atatürk Üniversitesi’nde organ nakli yapılabiliyorsa, bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü gösterir. 13 yılda 500’ün üzerine böbrek ve karaciğer nakli yaptık" dedi.

Türkiye’de gerçekleşen organ nakilleriyle ilgili istatistik verileri paylaşan Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez, Erzurum'un Doğu Anadolu Bölgesi’nde Malatya ile birlikte organ nakline öncülük ettiğini belirtti. Prof. Dr. Eldegez, ülkede organ bekleyen binlerce hasta olduğunu, bu nedenle kadavra sayısını arttırmak gerektiğini bildirdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise canlı vericili böbrek nakli ameliyatların laparoskopik yöntemle yapıldığını, merkezin Türkiye ve Dünyadaki diğer merkezlerle yarışabilecek durumda olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Çomaklı, "Merkezimiz karaciğer nakli, hem erişkinlerde hem de çocuklarda başarıyla yapılmaktadır. Elde ettiğimiz başarılı sonuçlar, Türkiye ve dünyadaki diğer merkezlerle yarışabilecek durumdadır. Hastanemizde şu anda karaciğer ve böbrek nakli dışında, kornea nakli de başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Önümüzdeki dönemde pankreas, ince bağırsak, kalp ve akciğer nakillerinin gerçekleştirilmesi için arkadaşlarımıza sınırsız destek vereceğiz. Başarılı operasyonları gerçekleştiren arkadaşlarımıza özverili hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, Gürkan Bey ve ekibine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Atatürk Üniversitesi’nde organ nakli yapılmasından gurur duyduğunu ifade ederken Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum’da organ nakliyle ilgili bilimsel bir toplantının yapılmasının önemine dikkat çekti. Vali Azizoğlu, son yıllarda Erzurum’da turizm ve sanayi hamlesinin başladığını vurgulayarak, konukları gelecekte kış turizmini değerlendirmeleri için Erzurum’a davet etti.



Açılış töreninin ardından 3. Doğu Anadolu Organ Nakli Günleri’ne katkı sağlayan akademisyenlere plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!