Erzurum'a engelli yaşam merkezi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Erzuruma engelli yaşam merkezi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 14:01

Erzurum'a engelli yaşam merkezi açılıyor

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş, zihinsel engelli dawon sendromu ve otizim çocuklar için engelli Yaşam Merkezi açılacağını söyledi.
    Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Palandöken Otizm Derneği tarafından 14 Nisan'da otizmli, gelişimsel engelli çocuklar ve aileleri ile konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir gece düzenlendi. Geceye Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve eşi, Vali Seyfettin Azizoğlu ve eşi, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve esi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar ve eşi, Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş ve sağlık yöneticileri, diğer kurum amirleri ve eşleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
    Düzenlenen gecede bir konuşma yapan Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan Konya Selçuklu'da belediye tarafından yaptırılan engelli yaşam merkezinin aynının Erzurum'da da yapılmasını istedi. Yaşarbaş, Bakan Akdağ'ın bu isteğe evet dediğini belirterek, "Ramazan Bayramından sonra Vali yardımcısı, Halk Salğık İl Müdür, ile Aile ve Sosyal Politika İl Müdürü, Milli Eğitim İl Müdürü ile birlikte Konya'ya gidip tesisi gezdikten sonra aynısı burada yapacağız. Bu nedenle çok mutluyum. Bakanımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bu sayede biz aileler öldükten sonra evlatlarımız ne olacak korkusu ile yaşamayacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!