Erzurum Tarım Konseyi 2'inci değerlendirme toplantısı yapıldı.

Güncelleme Tarihi:

Erzurum Tarım Konseyi 2inci değerlendirme toplantısı yapıldı.
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 13:44

Erzurum Tarım Konseyi 2'inci değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın başkanlığında toplanan Tarım Konseyi bugüne kadar yapılan çalışmalarını değerlendirdi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünda yapılan toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Vali Yardımcısı Fatih Gül ve konsey üyeleri katıldı. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Özdemir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar'ın yaptığı sunumlar ile başlayan toplantıda, Erzurum Tarım Konseyi Başkanı Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak genel bir değerlendirme yaptı.



Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olayları başta olmak üzere, toplum olarak birlik ve beraberliğimize yönelik önemli mesajlar veren Vali Altıparmak "Erzurum Tarım Konseyi, Türkiye'de bu sektörde aktif olarak çalışan tek ve ilk örnek olması hasebiyle önem arz etmektedir. Konseyimiz, kurulduktan sonra hiç durmadan çalışarak belirlenen 8 önemli başlıkta raporlarını oluşturarak basıma hazır hale getirmiştir. Bu raporlar, matbu basımından sonra tüm ilgili tarafların kullanımına sunulacaktır. Bu süreçte çok önemli tespitler yapıldı, sorunların önemine göre öncelik verilerek ilgili kurum ve taraflar nezdinde bu sorunlar çözüldü veya çözüm süreçleri başlatıldı. Erzurum tarım hasılası 3 milyar liraya ulaştı. Bunu daha da geliştirmek için mevcut potansiyellerimizden iyi faydalanmamız lazım. Hayvancılık açısından yüksek irtifa ve mera hayvancılığı avantajından iyi faydalanmamız gerekiyor. Gıda üretiminde özellikle tüketicinin neye ihtiyacı var noktasına odaklanmalıyız" diye konuştu.



Erzurum Tarım Konseyi 2'inci değerlendirme toplantısı öncesinde Vali Ahmet Altıparmak tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisinin açılışı yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!