Erzurum Sivil Toplum Platformu’ndan Mursi’nin İdam Kararına Sert Tepki

Güncelleme Tarihi:

Erzurum Sivil Toplum Platformu’ndan Mursi’nin İdam Kararına Sert Tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2015 12:15

Mısır’da Sisi cuntası tarafından yapılan darbe yoluyla görevinden uzaklaştırılan Mursi ve 105 kişi hakkında idam cezası verilmesine Türkiye’nin bir çok şehrinden tepkiler gelmeye devam ediyor.
Erzurum’da 62 dernek, vakıf ve sendikanın oluşturduğu Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından yapılan basın açıklama ile platform adına görüşlerini diye getiren Başkan Abdullah Mustafa Güvenli açıklamada şu görüşler yer verdi.
“Mısır’da yüzde 52 oy ile Cumhurbaşkanı olan Mursi’yi darbe ile görevden uzaklaştıran; onbinlerce insanı zindanlara atan, binlerce insanın kayıp olduğu bir ülkenin başındaki darbeci Sisi batı zihniyetinin tekamülü için ülkesini kan gölüne çevirmekten geri durmamamaktadır. Son aldıkları bu idam kararı ile tarihi misyonun Samiri’si olmaya devam edecek gibi görünmektedir.
Yeryüzünün acılarla yoğrulmaya devam eden milleti Müslümanlar ve onların içerisinden çıkan liderleri olmaktadır. Mustazafların kaderleri; zalimlerin, Firavunların, Samirilerin ellerine kalmaktadır. Yüzde 52 gibi bir oyla halkının Cumhurbaşkanı olan Mursi’nin alaşağı edilmesi darbeci zihniyete ve onun destekçilerine yetmemekte şimdi de idamına karar çıkartılmaktadır.
Biz, Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak diyoruz ki Mısır’da darbe yapmak, milletin seçilmiş iktidarını devirmek ne kadar büyük bir alçaklıksa, milletin seçilmiş cumhurbaşkanına idam cezası vermek de o kadar büyük alçaklıktır.
İdam kararına gerekçe olan, Filistin’e yardım etmek, mazlumlarla iletişime geçmek, Refahiye Kapısı’nın açılmasını sağlamaktır. Sadece bu karara bakarak bile darbecilerin hangi din üzere olduğunu anlamak zor değildir. İlaveten bu tablo karşısında uluslar arası toplumu derhal göreve çağırıyoruz. Böyle bir durum karşısında dahi eğer kayıtsız kalınacaksa, uluslararası toplumun sadece ‘ahkam kesmek’le meşgul olduğu kanaati tamamen kesinlik kazanmış olacağı gibi, hükmünü yitirdiği için de, artık varlığından bile söz edilemeyecektir”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!