Erzurum’da Osmanlıca Gazete Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’da Osmanlıca Gazete Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 12:55

ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97.YIL DÖNÜMÜNDE FESLİ ÇOCUKLAR TARAFINDAN ERZURUM’UN KURTULUŞUNU ANLATAN OSMANLICA VE TÜRKÇE GAZETE DAĞITILDI.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl dönümünde fesli çocuklar tarafından Erzurum’un kurtuluşunu anlatan Osmanlıca ve Türkçe gazete dağıtıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor. Şehrin en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi’nde dönemin tarihi havasını yaşatan fesli çocuklar ellerindeki Osmanlıca-Türkçe gazeteleri “yazıyor, yazıyor, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunu yazıyor” diye bağırarak vatandaşlara dağıttı. Dönemin önemli haberlerine yer verilen gazetede, Kazım Karabekir’in yazdığı Erzurum’un Kurtuluşu isimli Başmakale, Hüseyin Hüsnü’nün Erzurum Mektupları isimli yazısı, Telgraf Haberleri, Ahmet Refik Altınay’ın yazısı, önemli şehir haberleri ve spor haberleri yer alıyor. Uygulamadan memnun olan vatandaşlar dağıtılan Osmanlıca-Türkçe gazeteleri ilgiyle okudu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!