Erzincan'dan Suriye'ye yardım

Güncelleme Tarihi:

Erzincandan Suriyeye yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:24

- İHH Erzincan Şubesi aracılığıyla toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu tır, Suriye'ye gönderildi.

ERZİNCAN (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Erzincan Şubesi öncülüğünde toplanan bir tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.
Terzibaba Camisi önünde düzenlenen törenle, un, bulgur, fasülye, makarna ve yağdan oluşan yaklaşık 23 tonluk yardım malzemesinin yüklendiği tır, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.
Vakfın, Erzincan Şube Başkanı Alaattin Önal, bazı ülkelerin DAEŞ'le mücadele adı altında Suriye'ye girdiklerini ancak amaçlarının başka olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
"Haçlı orduları, Suriye'de sivil halkın olduğu yerleri bombalayarak aslında gerçek amaçlarını daha ilk günlerde belli etti. Katledilen insanlar var, bu insanlarla ilgili dünya sessiz kaldı. Ne bir insani yardım koridoru açıldı ne de bu konu uluslararası arenada hakkıyla konuşulabildi. 5 yıl önce rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönüşmüş durumda. Biz, bu yardımları gönderirken, dil, din, ırk gibi unsurlara bakmıyoruz. Zulmün ve mazlumun olduğu yerlere ulaştırıyoruz. İnşallah bu zulüm, bu katliam bir an önce durur ve onların o niyetleri tersine döner."
Haberin Devamı

Törene Erzincan Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!