Erzincan İl Emniyet Müdürü İnci Yılbaşı Tedbirlerini Yerinde İnceledi

Güncelleme Tarihi:

Erzincan İl Emniyet Müdürü İnci Yılbaşı Tedbirlerini Yerinde İnceledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 00:37

ERZİNCAN İL EMNİYET MÜDÜRÜ DOĞAN İNCİ YILBAŞI TEDBİRLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci Erzincan Çarşı Polis Merkezinde alınan Yılbaşı tedbirlerini yerinde inceledi.
Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci yılbaşı tedbirleri ilgili Erzincan Çarşı Merkezinde yapılan çalışmaları inceleyerek açıklamalarda bulundu.
İnci yaptığı açıklamada; “ kamu düzeninin korunması, olayların meydana gelmeden önlenmesi, alınan tedbirlere rağmen meydana gelen olayların şüphelilerinin yakalanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, rahat ve huzurlu bir yılbaşı geçirmeleri için çeşitli tedbirler alındığını belirterek; “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce 30 - 31 Aralık tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ve ilimizin işlek caddelerinde TDP personeli tarafından vatandaşlarımızın yeni yılı kutlanarak Emniyet Müdürlüğümüzce hazırlanan üzerinde 155 polis imdat ibareli Polis aracı maketi şeklindeki 3 bin 500 adet Magnet (Mıknatıslı Kart) kart dağıtımı yapıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğümüz ve Polis Merkezi Amirliği Ekiplerimizce sorumluluk bölgelerinde halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, mağazalar, Pazar yerleri ve kutlama yapılacak yerlerde gerekli tedbirler alınarak şüpheli oto, şüpheli paket ve şüpheli şahıslara yönelik uygulamalara ağırlık verildi.
30 Aralık 2015 günü şehir giriş ve çıkışlarında, halkın yoğun olarak bulunduğu umuma açık yerler ile park ve bahçelerde asayiş yönünden genel arama ve kontroller yapıldı.
Ekipler tarafından umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi. Vatandaşlarımızın yeni yıla topluca girmek için toplanmaları durumunda meydana gelebilecek özellikle taciz, hırsızlık, kapkaç, yankesicilik vb. olaylara karşı ve haber merkezinin anonslarına duyarlı olarak gelen ihbarların değerlendirilmesi yapıldı.
Otogar, gar, alışveriş merkezleri vb. yerlerdeki bekçi veya özel güvenlik görevlileri uyarılarak görevlerinde daha duyarlı ve dikkatli olmaları sağlandı. Ekiplerimiz tarafından hırsızlık, kaldırımcılık, yankesicilik, dolandırıcılık, kapkaç ve benzeri suçlarının önlenmesine yönelik uygulamalar yapıldı.
Ekipler Amirliğine bağlı ekiplerimiz halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde görev alarak meydana gelebilecek olaylara karşı daha dikkatli ve duyarlı oldular.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce; şehir içi sorumluluk alanında, etrafı rahatsız eden, trafiği olumsuz etkileyen, özellikle alkollü olması nedeniyle trafik güvenliğini tehlikeye sokan sürücüler üzerinde trafik denetimleri ile radarla hız denetimi yapıldı.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce; trafik güvenliğini tehlikeye düşürerek vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri bakımından tehlike oluşturan yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar ile sürücülerin alkollü olarak araç kullanımının engellenmesi ile ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla denetimler yapıldı.”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!