Erzincan Emniyetinden Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Erzincan Emniyetinden Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 09:30

ERZİNCAN EMNİYETİ TATBİKAT YAPTI

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bünyesinde Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı gerçekleştirildi.
Erzincan’da çıkabilecek toplumsal olaylara müdahale kapsamı adı altında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerini önleme ve müdahale ile grev ve lokavt önlem planlarının uygulamasını sağlamak, Kamu düzeninin bozulabileceği her türlü toplumsal olaylarda görev alan polis ekipleri tarafından olaylara müdahale usulü ile Kurutilek Köyü Polis Atış Alanında Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri personeli tarafından, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin katılımı ile Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı yapıldı.
Tatbikatta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Personelince Toplumsal olaylara müdahalelerde kullanılan teknik ve taktik düzenler ile toplumsal olaylara müdahale esnasında araçlar ve gereçlerinin kullanımı gösterildi.
Tatbikatta yapılan birinci senaryo gereği kanuna aykırı olarak yol kapatarak eylem yapan bir grup oluşturularak, Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli tarafından grubun sözcüsü ile eylemin sona ermesi için müzakere yapılıp, müzakere sonucunda grubun eylemine devam etmesi üzerine gerekli anonslar yapıldıktan sonra gruba müdahale edilerek eylemciler gözaltına alındı.
Tatbikat esnasında yapılan ikinci senaryo gereği kanuna aykırı olarak yol kapatarak eylem yapan grubun sözcüsü ile Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli arasında eylemin sona ermesi için müzakere yapılıp, müzakere sonucunda grubun eylemine devam etmesi üzerine gerekli anonslar yapılmasının ardından, grup; yürüyüşlerine güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyli atıp bunun yanı sıra lastik atarak devam etmesi üzerine gruba Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve Çevik Kuvvet Personeli tarafından tazyikli su ve biber gazlı müdahale yapılarak eylemcilerin dağıtılıp gözaltına alınması sağlandı.
Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci gerçekleştirilen tatbikat ile ilgili olarak şu görüşlerde bulundu; “Erzincan Emniyet Müdürlüğü olarak her yıl, senede 2 defa çevik kuvvetimizi zinde tutmak için tatbikatımızı yapıyoruz. Yıl içerisinde toplumsal olaylarda polisimizi kullanıyoruz. Ancak ilimizde üzücü herhangi bir toplumsal olay meydana gelmemiştir. Bununla birlikte bu yeni gelen arkadaşları, eskileri birbirine kaynaştırmak, zinde tutmak, kullandığımız araç gereçlerin kontrolünü nasıl yapıldığını bilmeyen arkadaşlara göstermek için yıl içerisinde tatbikatlarımızı tekrar ettiriyoruz. Bugünde çevik kuvvetin toplumsal olaylara müdahale tatbikatını gerçekleştirdik. Kendimizin eksiklikleri neler, yapılması gereken eksiklikleri görmek, arkadaşlarımızı bu konuda daha da tecrübelendirmek amacıyla tatbikatımızı yaptık. Gerçekten arkadaşlarımız gerçeğinden farkı olamayan bir tatbikatı gerçekleştirdi. Erzincan için öyle büyük bir toplumsal olay beklemiyoruz. Ancak bunlara da her zaman hazırlıklı olmamız gerekir.”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!