ERÜ'de mezuniyet sevinci

Güncelleme Tarihi:

ERÜde mezuniyet sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 10:13

ERÜ'de mezuniyet sevinci

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim- Öğretim dönemini başarıyla tamamlayan 168, Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulunu bitiren 47 öğrenci törenle diplomaları verildi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde öğrenimine devam edilen, Sivil Havacılık Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim- Öğretim dönemi mezunlarını verdi. Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Kahraman, Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda fakülte dekanı, yüksekokul müdürleri ile akademisyen ve öğrenci katıldı. Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi bildiğiniz gibi bir araştırma üniversitesidir.  Araştırma yönüyle de ön plana çıkan bir üniversitedir Türkiye’nin sayılı ve büyük üniversitelerinden birisi olan üniversitemiz, özellikle havacılık alanında da Türkiye’nin ilklerinden birisidir. Biliyorsunuz, havacılık gerek devletin, gerekse de Yükseköğretim Kurulunun öncelikli alanlarından birisidir.  Bizim içinde hem bir vitrin,  hem de göz bebeğimiz olan bir okuldur burası ”diye konuştu. Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları verildi.

" 47 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında İnşaat Teknolojisi, Yapı Denetimi ve Harita Kadastro programlarından 47 öğrenci mezun oldu.

15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde konuşan  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, “Erciyes Üniversitesi 18 fakülte, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 7 enstitü ile bu yıl 40.'ncı yılını tamamlamaktadır. Üniversitemiz son 5 yılda 45 bin mezun verdi. Bu yılda 63 bin 922 öğrenci ile eğitimini tamamladı. 2 bin 304 akademik personeli ve 2 bin 560 idari personeli ile hedeflerine ulaşmaya çalışan Erciyes Üniversitesi, hedeflerine siz mezunlar ile ulaşmayı hedeflemektedir ”diye konuştu. Konuşmaların ardından okul 1'ncisi Ayşe Kılıçkaya mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesi ve öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmalarının ardından sona erdi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!