Ertuğrul Sağlam: "Benden başarı bekleyenlerin inancını ve güvenini boşa çıkarmayacağım"

Güncelleme Tarihi:

Ertuğrul Sağlam: Benden başarı bekleyenlerin inancını ve güvenini boşa çıkarmayacağım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 11:02

Ertuğrul Sağlam: "Benden başarı bekleyenlerin inancını ve güvenini boşa çıkarmayacağım"

Haberin Devamı

UĞUR DEMİRKIRDI - MUSTAFA AKIN / İSTANBUL,(DHA) - EVKUR Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Akıllı adımlar atarak güzel bir takım oluşturacağız. Fazla zamanımızın olmadığını biliyoruz. 14-15 tane oyuncuya ihtiyacımız var" dedi.
Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile Başkan Adil Gevrek basın toplantısı düzenledi. 
Ertuğrul Sağlam, 1.5 yıl sonra futbola Evkur Yeni Malatyaspor ile döndüğü için mutlu olduğunu belirterek, "Öncelikle benim burada olmama vesile olan herkese teşekkür ederim. Adım Malatya ile anılmaya başladıktan sonra şehirdeki, camiadaki ve Malatya halkındaki samimiyeti sevgiyi ilgiyi gördükten sonra açıkçası çok mutlu oldum ve bundan çok etkilendim. Birisinin birileri tarafından istenmesi çok güzel ama çok istenmesi bu daha çok güzel bir şey. O yüzden ben bana karşı olan bu ilgiden ve güvenden etkilendim" şeklinde konuştu.
"ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ"
Yeni Malatyaspor ile anlaşmasında camianın kendisini çok istemesinin etkisinin büyük olduğunu kaydeden Sağlam, "Tabii bu süreçte başkanımızın yönetimimizin ve şehri temsil eden ileri gelenlerin desteği ve ilgisi de açıkçası beni etkileyen bir başka faktördü. Yeni Malatyaspor'la anlaşmamızı imzaladık. Şunu çok iyi biliyorum sorumluluğun bilincinde bir insan olarak bana bu kadar güvenen ve benden başarı bekleyen insanların bu inancını ve bu güvenini kesinlikle boşa çıkarmayacağım. Bundan sonraki süreçte çok çalışacağız. Doğru şeyler yapacağız. Şehrin gücünü ve desteğini arkamıza alarak, camianın ve taraftarın da desteğiyle inşallah çok güzel şeyler yapacağız" diye konuştu.
"AKILLI ADIMLAR ATARAK GÜZEL BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ"
Yeni Malatyaspor'un kadrosuna yaklaşık 15 tane oyuncu gerektiğini dile getiren Ertuğrul Sağlam, yapmaları gereken çok iş olduğunu vurguladı.
Başkan Adil Gevrek ve yönetim ile birlikte kadronun ihtiyaçlarını görüşeceklerini ifade eden Sağlam, "Sezon başladıktan sonra bizi büyük başarılara getirecek ve bizim arkamızdan gelecek taraftarı mutlu edecek kadroyu nasıl oluşturabiliriz bunun çalışmalarına hemen başladık. Bundan sonraki süreçte de akıllı adımlar atarak güzel bir takım oluşturacağız. Fazla zamanımızın olmadığını biliyoruz. 14-15 tane oyuncuya ihtiyacımız var. Bir an önce bu oyuncuları transfer ederek takım bünyesine katıp daha sonra bir uyum sağlayıp takım olgusuyla beraber hareket edip sezona iyi başlamak lazım. Taraftarlarımızın beklentisine cevap verecek başarıları üretmek gerekir. Çok kolay bir iş değil ama etrafımızdaki insanların da hepsi çok dürüst, çalışkan ve daha önce yaptıklarıyla üst seviye takımlarını geçip takımını Süper Lig'e taşıyan bir yönetim var. Onlarla çalışmak bizim için de bir keyif olacak. Atılan bu imzanın hem Malatyaspor'a hem de bana hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
"İNŞALLAH TEKRAR BİR ANADOLU TAKIMI ERTUĞRUL SAĞLAM İLE ŞAMPİYON OLACAK"
Daha önce çalıştırdığı takımlarla 8 kez Avrupa kupalarına gittiğini hatırlatan Ertuğrul Sağlam, "Bundan önceki antrenörlük
hayatımda sezona başladığım 11 takımın 8'ini Avrupa kupasına götürdüm. Kayserispor ile Avrupa kupasına katıldık. Bursaspor'da şampiyonluğun yanı sıra 5 sene üst üste Avrupa kupalarına gittik. Eskişehirspor'da büyük imkansızlıklara rağmen Türkiye Kupası finali oynayarak, Avrupa kupasına katıldık. Süper Lig'de çok güçlü takımlar var. Biz de yeni bir takım oluşturuyoruz ve bunun dezavantajları var. Yeni Malatyaspor'un ligde misafir olmadığını, kalıcı olduğunu ve önümüzdeki senelerle alakalı koyduğumuz hedefin temelinin çok sağlam olduğunu göstereceğiz. İnşallah Malatyaspor bu ligde var olduğunu ve koyduğu hedeflerdeki haklılığını gösterecek. Biraz iddialı bir söz olacak ama ben bir Anadolu takımıyla her antrenörün ideali olan bir başarıyı yakaladım. İnşallah tekrar bir Anadolu takımı şampiyon olacak ve yine Ertuğrul Sağlam ile olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

ADİL GEVREK: ERTUĞRUL HOCA İLE HEDEFLERİMİZ DAHA FAZLA GÜÇLENECEK"
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ise teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'a güvendiklerini söyledi.
"Malatya'nın olduğu her yerde hedef vardır" diyen Ertuğrul Sağlam, "Hocamız da hedefi olan birisi. Geçmişte şampiyonluk yaşamış, Avrupa kupalarına gitmiş birisi. Onunla hedeflerimiz daha fazla güçlenecek. Gelecek 3 yıl içinde Avrupa kupalarına gitmeyi hedefliyoruz. Bunun altyapısını yapmamız lazım. Tesis ve altyapı projelerimiz var. Üç yıl içinde Allah'ın izniyle Malatya'yı Avrupa kupalarına götürme hedefi koyduk. Bunun için çok çalışmak ve doğru adımlar atmak lazım. Camia olarak Ertuğrul Sağlam'a güveniyoruz. Bundan önce yaptıkları ortada. Malatya da geçmişiyle, taraftarı, iş adamı ve siyasetçisiyle büyük bir camia. Bir ve birlikte olursak, aile birliğini kurarsak, büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz" dedi.
"SÜPER LİG'DE KALICI OLUP AVRUPA'YA GİTMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Spor Toto Süper Lig'in ilk senelerinde kalıcı olmak istediklerinin altını çizen Başkan Gevrek, "Hocamız, Türkiye'de çok büyük işlere imza attı. Bir Anadolu takımını şampiyon yapmak kolay bir iş değil. Hedeflerimizi koyarken doğru hocayla da yürümek lazım. Biz, en doğru ismin Ertuğrul Sağlam olduğunu düşünüyoruz. Hedeflerimizi daha da güçlendiren bir isim. Süper Lig'e çıkarken çok zorluklar çektik. Buraya kolay gelmedik. Burada kalıcı olmak da zor. İlk senemizde kalıcı olmak, sonraki iki senede de Avrupa'ya gitmeyi hedefliyoruz. Kariyeri olan, büyük başarılara imza atmış bir hoca ile çalışmak hedefimizi daha da güçlendirecek" diye konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!