Ermeni Büyükelçi: Türkiye’nin ahlaki sorumluluğu var

Güncelleme Tarihi:

Ermeni Büyükelçi: Türkiye’nin ahlaki sorumluluğu var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 23:05

ERMENİLERİN 1915 olaylarının yıldönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan yaklaşırken Ermenistan’ın Washington Büyükelçisi H.E. Grigor Hovhannissian Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “Bugünkü Türkleri 102 yıl önce olanlar nedeniyle suçlamıyoruz, ama Osmanlı İmparatorluğu’nun halefi olduğunu iddia eden bir ülkenin buna değinme konusunda ahlaki sorumluluğu var” dedi.

Haberin Devamı

Ermeniler’in şükretmesi gereken çok şeyin olduğunu da söyleyen Hovhannissian, “Zor olan yaşamaktı, gerçek şu ki hayatta kaldık, dünyada Ermeniler var, Ermenistan Cumhuriyeti var, küçük bir ülke ama hâlâ hayatta, soykırım niyeti başarılı olmadı, biz bunu kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

BALE’İN FİLMİNE DÜŞÜK PUAN

İngiltere’nin Telegraph gazetesi, Christian Bale’in başrolünü oynadığı 1915 sözde Ermeni soykırımını konu alan Promise (Vaat) adlı filmin, Türkler tarafından hedef alındığını yazdı. Habere göre internet ve sosyal medyada örgütlenen Türkler, film değerlendirme sitesi IMDB’ye giderek filme en düşük puan olan bir yıldız vermeye başladı. Promise filminin yapımcısı Mike Medavoy, filmden şikayet edenlerin ‘tarihsel gerçeği’ kabul etmesi gerektiğini savundu.

BAKMADAN GEÇME!