Erken tanıya dikkat çektiler

Güncelleme Tarihi:

Erken tanıya dikkat çektiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 17:05

Erken tanıya dikkat çektiler

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Merkezefendi Kanser Erken Teşhis, Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde düzenlenen sağlık taramaları çerçevesinde, kadınlara kanserde erken tanının önemini anlatıyor.

Kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlamak amacıyla, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Merkezefendi KETEM işbirliğiyle sağlık taramaları düzenleyerek kanserde erken tanının önemine dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, tarama faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek, "Son 1 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz programlarla Merkezefendi KETEM'de yaklaşık 1000 kadının sağlık taramasından geçmesini sağladık. Kadın Meclisi olarak 'Kadınlar sağlıklı ise aileler sağlıklı, aile sağlıklı ise toplum sağlıklı olur' diyoruz. Denizli'de sağlıklı ve mutlu kadınlar görmek bizim en büyük temennimiz" dedi.

Merkezefendi Ketem Sorulumu Doktoru Özlem Yılmaz ise, riskli hastaların hastanelere sevk edildiğini ifade ederek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile gerçekleştirdiğimiz sağlık taramaları çerçevesinde her perşembe günü kadınlarımıza meme kanseri ve rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgiler vererek erken tanının önemine dikkat çekiyoruz. Bugüne kadar yaklaşık bin kadınımızı Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin desteği ile sağlık taramasından geçirdik. Risk taşıyan hastalarımızı ise hastanelere sevk ederek tedavilerinin başlamalarını sağladık" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!