Erkal “Mavi Gözlü Dev”le büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Erkal “Mavi Gözlü Dev”le büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 00:00

Ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın, belgesel, tiyatro ve şiiri bir arada kullanarak Nazım Hikmet’in 35 yıllık serüvenini sahnelediği oyun büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

YENİMAHALLE   Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda Genco Erkal “Kerem Gibi” adlı tek kişilik oyunu ile Nazım Hikmet’in 35 yıllık serüvenini belgesel, tiyatro ve şiiri buluşturarak tüm sanatseverleri büyüledi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, Başkan Yardımcısı Erhan Aras’ın, belediye meclis üyelerinin ve çok sayıda Yenimahallelinin izlediği oyunda ozan Nazım Hikmet’in gençlik yılları, hapishane yılları, mahkumiyeti, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleşti.

Açılışa da davet edildi

Uyarlamasını ve yönetmenliğini Genco Erkal’ın yaptığı, müziklerini ise Fazıl Say’ın hazırladığı oyunda Genco Erkal’ın Nâzım Hikmet’le geçen 35 yıllık serüveninden görüntüler de vardı.
Oyun bitiminde Genco Erkal’a performansından dolayı tebrik edip çiçek veren Yaşar Erkal’ı Nazım Hikmet’in adının verildiği Kültür Merkezi’nin açılışına da davet ederek “Memleket sevdalısı ünlü ozanımız Nazım Hikmet’in eserlerini, Genco Erkal gibi sanatsal duruşu ve kimliği ile saygın bir tiyatrocumuzun muhteşem performansı ile izlemek hepimizi büyüledi. Nazım Hikmet şiirleri ancak bu kadar güzel dile getirilebilirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!