Ergene’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Ergene’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 14:03

kurtuluş

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kahvaltılı programla kutlandı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve eşi Ayten Yüksel, Binbaşı Yavuz Tezcan, İlçe Mütfüsü Cerrah Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Göktepe, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, şehit ve gazi aileleri, okul müdürleri, dernek üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Etkinlikte konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Geleceğimizin güvencesi olan Atatürk gençleri ve bu güzel kentin en mutlu günlerinden biri olan kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşayan Ergeneliler, yeni bir 2 Kasım sabahında yine mutluyuz, gururluyuz. Sevincimiz, heyecanımız çok başka. Biz bu günün heyecanını, coşku ve gururunu tam 93 yıldır artan bir duyarlılıkla yaşıyoruz. Daha önceleri 1 Kasım’da Çorlu’nun kurtuluşunda yaşıyorduk. Şimdi yeni bir ilçe olarak belediye meclisimizin aldığı kararla, 2 Kasım’larda Ergene’de yaşayacağız. İşte bunun için bugün, göğsümüz kabarıyor, yüreklerimiz bir başka çarpıyor, gözlerimiz yaşarıyor. Çünkü bugün kurtuluş bayramımız. Bugün kutladığımız bu kurtuluş etkinliğinin insanlarımız arasında dostluğu, birliği ve beraberliği güçlendireceğine yürekten inanıyorum" dedi.
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, etkinlik boyunca şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti. Kutlama programı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!