Ereğli'de diyabet okulu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ereğlide diyabet okulu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 14:35

Haberin Devamı

ZONGULDAK (AA) - Ereğli Devlet Hastanesi bünyesinde "Diyabet Eğitim Okulu" açıldı.

Hastane konferans salonunda düzenlenen açılış töreninde konuşan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, diyabet hastalığının toplumların başına bela olan bir hastalık olduğunu belirtti.

"Dünyada 500 milyona yakın insan bu hastalıktan müzdarip" diyen Madenoğlu, "Nüfus sıralamasına bakıldığında diyabetli hastaların oluşturduğu bir ülke ilk 3 sırada yer alacak" ifadesini kullandı.

Türkiye'de engellilerin yüzde 12 olan oranının, diyabet hastalarda yüzde 13'e ulaştığını anlatan Madenoğlu şunları söyledi:

"Gerçekten çok önemli bir rakamda hastamız var. Bu hasta sayısı bizleri üzmekle birlikte sevindirici bir de gelişmesi var diyabet hastaları en uzun ömürlü hastalardır. Çünkü diğer insanlarımızın hastalıklarına ve kendilerine göstermeleri gereken ilgiyi diyabet hastalarımız daha fazla gösteriyor. Yemesine, içmesine, hareketlerine, zamana dikkat ediyor. Sağlık tedbirlerini alarak ömrünü uzatıyor"

Haberin Devamı

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem de 3 gün sürecek olan eğitimlere vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!