Ereğli’de 3 bin fidan dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Ereğli’de 3 bin fidan dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 16:20

Ereğli’de 3 bin fidan dağıtıldı

Haberin Devamı

KONYA, (DHA) – EREĞLİ Belediyesi ile Orman Fidanlık İşletme Şefliği tarafından Orman Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte 3 bin sedir fidanı dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende fidanlar 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde bitti. 

Ereğli Fidanlık İşletme Şefi Orman Mühendisi Murat Cinisli, ilçede yılda 2 milyon adet fidan üretimi yaptıklarını ve bunun 700 bin kadarını ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Belediye olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise ormanlık alanlar dışında kent merkezindeki parklar ve yeşil alanlarda da dikim, bakım gibi çalışmaları yaptıklarını belirtti. Özgüven, şunları söyledi: 

“Bizim belediye olarak yaptığımız yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları dışında vatandaşlarımızın da ağaç yetiştirme sevgisi, onları bakma ve koruma gibi bilinçlerin oturması için bu tip organizasyonları destekliyoruz. Dinimizde zaten ağacın önemini vurguluyor. Bu nedenle ağacı, ormanı ve yeşili sevmek bir insanlık görevi olmalıdır. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmemiz gerekiyor.” 

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da vatandaşların fidan dağıtımına gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yeşili seven, onu koruyan insan, insanı da, hayvanı da sever. Bu nedenle yeşil bir Ereğli aynı zamanda yağış alan ve temiz havayı soluyan bir Ereğli anlamına da gelir. Bu nedenle Ereğli Orman Fidanlık Şefliğimizin düzenlediği bu programa gösterilen ilgi beni fazlasıyla memnun etti. İnsanların dağıtılan bu ağaçları toprakla buluşturması demek, yaklaşık 4 bin hektarlık bir alanın ağaçlandırılması anlamına da gelir” dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!