"Erdoğan’ın AB’ye daha çok ihtiyacı var"

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın AB’ye daha çok ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 23:49

TÜRKİYE ile ilişkilerin askıya alınması yolunda karar alan Avrupa Parlamentosu’nun  (AP) en büyük grubu olan Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) Başkanı Manfred Weber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Onun bize ihtiyacı, bizim ona ihtiyacımızdan çok daha fazla” dedi.

Haberin Devamı

 Yunan Kathimerini gazetesine konuşan Avrupalı Hıristiyan demokrat ve muhafazakâr partileri toplayan grubun başkanı olan Weber, mülteciler ile ilgili Türkiye-AB anlaşmasının yakın gelecekte çökmesi ihtimalinden endişe edip etmediği sorulduğunda şu cevabı verdi:

REFAH AB’YE BAĞLI

“Zannetmiyorum. (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın ne yapacağını kestirilemez ama, Ankara’da pekçok meslektaşımız durumu tırmandırmanın lehlerine olmadığını anlıyorlar. Türkiye’de nüfusun büyük bölümünü gençler oluşturuyor. Erdoğan’ın bu gençlere iş olanağı sağlaması gerek. Türkiye’deki ekonomik refahın AB’ye dayandığını çok iyi biliyor. Rusya ya da Çin’e yönlenmelerin ayakta durur tarafı yok. Türkiye’nin bu iki ülke ile ticareti, AB ile olan ticaret bilançosunun sadece yüzde 10’u. Onun bize ihtiyacı, bizim ona ihtiyacımızdan çok daha fazla. Ekonomik gücümüzü, onu sorumlu bir siyasete dönmeye ikna etmemiz için kullanmalıyız.”   

Haberin Devamı

KARAR ŞAŞIRTMADI

Türkiye-AB mülteci anlaşması imzalanmadan önce herkesin okuduğunu söyleyen Weber, terörle mücadele yasasını değiştirmediği takdirde, Türkiye’ye vizenin kaldırılmasına ihtimal bulunmadığını belirterek “Top Brüksel’de değil Ankara’da” diye konuştu. AP’de geçen hafta yapılan oylamanın sonucunu önceden beklediğini kaydeden Weber şunları söyledi: “(Cumhurbaşkanı) Erdoğan gerçekten ülkesinin yapısını değiştiriyor ve bu AB’de bizi son derece endişelendiriyor. Avrupa Parlamentosu’nda, Türkiye’ye, Avrupa değerlerimize dönmesi amacıyla bir mesaj verilmesini isteyen önemli bir çoğunluk var.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!