Erdoğan: Faize karşı yalnızlığımı biliyorum

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Faize karşı yalnızlığımı biliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 21:37

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim. Faizi emperyalist mantığın en önemli sömürü araçlarından biri olarak görüyorum. Faizi yatırımcıyı köşeye sıkıştırma aracı olarak görüyorum” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy’de ‘Biz Cevahir Haliç AVM’nin açılışını yaptı. Vatandaşlara seslenerek ellerinizdeki dövizi bozdurmalarını isterken, faize karşı verdiği mücadeleye devam edeceğini belirtti. Erdoğan, “Faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum. Ama mücadelemi sürdüreceğim. Kararlıyım. Çünkü faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum. Faizi emperyalist mantığın en önemli sömürü araçlarından biri olarak görüyorum. Faizi yatırımcıyı köşeye sıkıştırma aracı olarak görüyorum” dedi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“Sizler de görüyorsunuz. Birileri 15 Temmuz’da tankla, topla, F-16’larla teslim alamadıkları bu ülkeyi ekonomik sabotajlarla diz çöktürmeye çalışıyor. Bu oyun da yeni değil, buna alışığız. Özellikle son 3 yıldır ekonomik kriz kozunu farklı kılıflar altında sürekli tedavüle sokmaya çalışıyorlar. Bunun için her yolu denediler. Her aracı kullandılar.”

Haberin Devamı

ABD TUSKON’U KAPATACAK

FETÖ’nün tüm inlerine girildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sinsi örgütün 40 yıldır özenle gizlediği o kirli, karanlık yüzü sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ifşa oldu. Bakın şu anda ABD’de TUSKON kapanmayla karşı karşıya. Bunlar gidecek yer bulamayacak. Tuttukları yol yol değil. Onun için bitecekler, tükenecekler. İnsanımızın kanını dökerek yapamadıklarını, inşallah bu bedelle karşı karşıya kalarak ödeyecekler.

BORSA, DÖVİZ, FAİZ

Şimdi ne yapıyorlar. Bakın bu kez borsa, döviz, faiz, bütün bu manipülasyonlar üzerinden çalışıyorlar. Maalesef basireti bağlı kimi işadamları dernekleri de bu sürece alenen destek oluyor. 28 Şubat dahil bu milletin iradesine yönelik bütün vesayet girişimlerinde ilk sırada saf tutmuş bir yapıdan başka türlü hareket etmesini beklemek elbette aşırı iyimserlik olur. Biz bu millete efendilik değil, hizmetkarlık yapıyoruz. Benim milletim kendisine ihanet eden o alçaklar, o hainler karşısında kendisini vatanı için tankların altına atıyor. Menfaat şebekeleri için değil” dedi.

‘Yastığınızın altında ne kadar döviz varsa gelin bunu milli paraya, altına yatırın’ dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niye? Altın değişmez bir ölçüdür. Benim de alanım ekonomi. Biraz bilirim. Döviz bir baskı aracıdır. Bu döviz karşılığı olmadan bastırılan para ve yüz milyarlarca dolar birilerine akmaktadır. Bizim bunu çözmemiz lazım. Niçin yastığının altında karşılığı olmayan parayı saklayacaksın? Gelin milli paramıza çevirelim. Milli değerlerimize sahip çıkacağız ya, dem bu dem. Gelin şu anda dolarınızı, Euro’nuzu TL’ye çevirin. Bizi yıkmak, bizi mahkum etmek isteyenlere karşı yastığımın altında varsa bu para bunu hemen TL’ye çevirmeliyim. Efendim zarar edersek ne olur? Bak bu millidir. Bunda bereket vardır. Bundan zarar etmezsin merak etme. Asıl zarar ettiren öbürüdür. Öbürü emperyal bir mantığın temsilcisidir.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PUTİN’E DE SÖYLEDİM

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, dış ticarette bazı ülkelerle karşılıklı olarak milli paraları kullanmak için harekete geçtiğini de belirterek, “Mesela Rusya ziyaretinde Sayın Putin’e şunu teklif ettim: ‘Artık alışverişimizi yerli parayla yapalım. Ben sizden ne alıyorsam Rus Rublesi ile ödemesini yapayım. Sen de benden ne alıyorsan Türk Lirasıyla bana ödemeni yap. Aynı şeyi Çin’e, İran’a teklif ettim. Makul karşılandı. Merkez Bankalarımıza da talimatları verdik” dedi. 

İHALELERİ TL İLE YAPACAĞIZ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti: “Madem kriz operasyonu döviz üzerinden yapılıyor. O zaman biz de kullanabileceğimiz her yerde kendi paramızı kullanıp, dövize bağlılığımızı düşürmeliyiz. TL üzerinden yapabileceğimiz işlemleri, kiralamaları, alımları ki devlet olarak da Cumhurbaşkanlığı’nda yaptığımız ekonomi zirvesinde onu da karara bağladık. Yapılabilecek tüm ihaleleri TL üzerinden bu şekilde gerçekleştireceğiz. Böylece ihalelerde de bir dönüm noktasını başlatmış olacağız. Alımları neden döviz üzerinden gerçekleştirip kendimizi niye dolara, Euro’ya bağımlı hale getirelim. Artık böyle bir döneme girelim.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!