Erdoğan: Esad er ya da geç gidecektir

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Esad er ya da geç gidecektir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 21:50

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Beşşar Esed gidecektir. Burada kalamaz. Er ya da geç gidecektir ve şu anda o da kendi sonunu hazırlamaktadır. Kimler yardımcı oluyor bunları da zaten biliyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Kgalema Petrus Motlanthe ile görüşmesi sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Suriye'deki yaşanan gelişmeleri değerlerndirdi. Erdoğan'ın şunları söyledi:

"BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'un BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla artık bu Annan sürecinin bittiğini ima eder gibi bir ifadesi olmuştur. Bunlar yeni bir sürecin başlıyacağının da işaretidir.

Aynı anda Suriye'nin her yerinde Birleşmiş Milletler'in gözlemci misyonunun bulunması lazım ki Suriye'nin her yerinde ne olup bitiyor, bunun görünmesi lazım.
Kuzey Köyüne gittiklerinde üzerlerine ateş açıldı.

Orada şunu görüyorlar: İnsanlar yakılmış, boğazları kesilmiş, böyle bir vahşet öyle görülüyor ki ancak Esed'a yakışır.

Bu bir barbarlıktır. Bu zulümdür. Zulm ile abad olunmaz. Zulm ile ayakta da durulmaz. Bunun karşılığında sessiz kalmayacağız. Şunu net açık ifade ediyoruz. Beşşar Esed gidecektir. Burada kalamaz. Er ya da geç gidecektir ve şu anda o da kendi sonunu hazırlamaktadır. Kimler yardımcı oluyor bunları da zaten biliyorsunuz."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!