Erdemli'de 4 genç çiftçiye 148 koyun dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide 4 genç çiftçiye 148 koyun dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 13:15

Erdemli'de 4 genç çiftçiye 148 koyun dağıtıldı

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ, (MERSİN), (DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde, Kırsal Kalkınma Destekleme kapsamında 4 genç çiftçiye 148 küçükbaş hayvan dağıtıldı.
'Genç Çiftçi' projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda hibe almaya hak kazanan 4 genç çiftçi için, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. Törene İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut Yıldız ile çiftçiler katıldı. Proje kapsamında hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanan 4 genç çiftçiye, toplam 148 koyun dağıtımı yapıldı.
Törende konuşan Yıldız, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunulması amacıyla Genç Çiftçi Hibe Destek Programını uygulamaya koymuştur. Bu projenin Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de 4 genç çiftçimize 148 koyun dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Genç çiftçilerimize koyunlarını vermekten dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Bundan sonra da ilçemizde tarımsal desteklemeler yapılmaya devam edecektir" dedi.
Konuşmanın ardından dağıtım gerçekleştirildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!