Erciyes Teknopark'ta bilgilendirme semineri düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Teknoparkta bilgilendirme semineri düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 17:25

Erciyes Teknopark'ta bilgilendirme semineri düzenlendi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Teknopark,, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Newton-Katip Çelebi fonu tanıtım ve bilgilendirme semineri düzenledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Pınar Çetin ve Aslı Akçayoz, Newton-Katip Çelebi Fonu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Mahmut Doğan ise,,“Newton-Katip Celebi Fonu, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan bir fon programıdır. Bu hedef doğrultusunda her iki ülkeden araştırmacıların bir araya gelerek ortak çalışmalarına, araştırmalarına, faaliyetlerine destek veren çağrı programları yürütülmektedir. Türkiye’de ana yürütücü kurum TÜBİTAK’tır. 2014 yılından bu yana, TÜBİTAK ile birlikte 200’den fazla araştırmacıya toplamda 13 milyon sterlin üzerinde destek sağlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

İkili programlar çerçevesinde birlikte araştırma ve inovasyon odaklı çalışmalar yürütecek iki ülke arasında güçlü, sürdürülebilir ve sistematik ilişkiler inşa edilmesi, var olan işbirliklerinin geliştirilmesinin amaçlandığı projede, İngiltere ve Türkiye hükümetleri tarafından desteklenen ve 2021 yılına kadar devam edecek olan programa yılda 8 milyon sterlin tahsis edileceği bilgisi paylaşıldı.

 

FOTOLU

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!