Erciş'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Güncelleme Tarihi:

Ercişte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 14:20

Erciş'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Haberin Devamı

Kenan AŞÇIOĞLU / ERCİŞ (Van),(DHA)-VAN'ın Erciş ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Erciş Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Programda Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, protokol üyeleri ve beraberindeki vatandaşlar ellerindeki bayraklarla Vanyolu Caddesi üzerinde yürüyüş yaptı. Daha sonra programın olduğu alana gelen kalabalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Burada kurulan platforma Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yaşar, 15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı'nda şehit edilen Özel Hareket Polisi Halil Hamuryen'in kardeşleri ile birlikte çıktı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Yaşar, "Tarih boyunca Türkiye ve Türk milleti üzerinde oynanan çirkin oyunları artık insanlarımız biliyor. 15 Temmuz darbe kalkışması değil, bir işgal ve bir yok etme girişimiydi. Bize oynanan ilk oyun değildi. Osmanlının yıkılışından bugüne kadar atlattığımız onlarca teşebbüsten biriydi. Değerli kardeşlerim; içimize 40 yıldır yuvalanmış ve devletin bütün kurumlarını bir virüs gibi kaplamış, dışarıdan emir ve talimat alan hain organizasyonun kalkışmasında da yine aziz milletimiz gövdesini siper ederek 250 şehit, binlerce gazi vererek Allah'ın izniyle defetmeyi bilmiştir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Alayınız gelsin, topunuz gelsin, başaramayacaksınız, bölemeyeceksiniz, yıkamayacaksınız.' Karşınızda 80 milyon bir Anadolu halkı var. 40 senedir Türk'ü, Kürdü birbirine düşürmek istiyorsunuz. On binlerce şehit verdik, ama birbirimize düşmedik. On binlerce şehit daha vereceğiz, ama birbirimize düşmeceğiz. Şehitlerimize, gazilerimize bir vefa borcumuz var. Çünkü bizler Ercişliyiz. Çünkü bizler şehit Halil Hamuryen'in kardeşleriyiz. Şu al bayrakta Ercişlinin de kanı var. En son 15 Temmuz'da şu bayrağa bir damla olarak da kardeşimiz Halil Hamuryen'i ekledik. Rabbim mekanını cennet eylesin. Ruhu şad olsun. Kendisini minnetle anıyoruz. Kıymetli Ercişliler, 15 Temmuz'da burada idik, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Şehit olacağımız yerde şehit, çalışmamız gereken yerde çalışacağız. Birlikte Türkiye olacağız. Aramıza ayrılık, gayrılık sokanların şeytanın ta kendisi olduğunu neden anlamayalım" dedi. 

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Ardından Van Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı marşlarıyla alanda toplananları coşturdu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!