ERÇEVREM ile OSB, Atık Su Çalıştayı Düzenledi

Güncelleme Tarihi:

ERÇEVREM ile OSB, Atık Su Çalıştayı Düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 15:38

ERÇEVREM ile OSB, Atık Su Çalıştayı Düzenledi

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA)-ERCİYES Üniversitesi Çevre Sorunları ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERÇEVREM) ile proje ortağı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından birlikte yürütülen TÜBİTAK 1003 PROJESİ kapsamında “Organize Sanayi Bölgesi Atıksılarının Yeniden Kullanımı için Membranlı Arıtma Sistemlerinin Konvansiyonel Sistemlerle Karşılaştırılması” konulu çalıştay düzenlendi.
Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ile çok sayıda akademisyen, sanayici ve öğrenci katıldı.
Erciyes Üniversitesi Çevre Sorunları ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oktay Özkan, çalıştayın açılış konuşmasında proje hakkında bilgiler verdi.
Amaçlarının atıksuların yeniden kullanım alternatiflerinin, su kalitesi ve su ihtiyacı açılarından değerlendirilerek, bu seçenekleri artırmak olduğunu belirten Doç. Dr. Özkan, “Projemiz, 36 başvuru arasında birinci aşamayı geçen ve desteklenen beş projeden biridir. Erciyes Üniversitesi’nin en yüksek bütçeyle desteklediği projeler arasındadır” dedi.
Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise konuşmasında, üniversitelerdeki araştırmaların günlük hayata uygulanacak bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Rektör Yardımcısı Yıldız, “Bugün önümüzde bütün dünyanın ve insanlığın en önemli sıkıntılarından biri olan suyla ilgili üniversite ve sanayi işbirliği ile ortaya çıkmış proje için toplanmaktayız. Üniversitemiz her zaman için işbirliğine açık ve hazır bir üniversitedir. Bu açıdan da her zaman işbirliğinde bulunduğumuz ve bulunmaya devam edeceğimiz kurum organize sanayimizdir” diye konuştu.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da konuşmasında, teknolojik gelişmelerin büyük bir hızla devam ettiği günümüzde, çevre ve teknoloji uyumunu sağlamanın yaşanılabilir bir dünya için son derece önem arz ettiğini kaydetti. Nursaçan,  “Geri kazanım ve yeniden kullanım doğal kaynaklarımızın korunmasını sağlamaktadır. Enerji tasarrufumuzu sağlamamıza yardım eder. Atık miktarını azaltarak, çevresel etkilerin azalmasını sağlar. Geri kazanım geleceğe ve ekonomiye yardım yapmamıza yardımcı olur” dedi.
Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun konuşmasında, proje ekibine teşekkür ederek, Organize Sanayi Bölgesi ile proje ve çalışmaların devam edeceğini söyledi. Çalıştay açılışının son konuşmacısı Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça ise, Türkiye’nin zor bir coğrafyada yer aldığını ve ayakta kalabilmek için güçlü bir ülke olması gerektiğini kaydetti.

Çalıştay açılış konuşmalarının ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Topacık Ulusal Membran Teknolojileri UYG-AR Merkezi, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi tarafından proje sunumu yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!