Erbek: Kadınlarımız ülkemizin geleceğini belirliyor

Güncelleme Tarihi:

Erbek: Kadınlarımız ülkemizin geleceğini belirliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 15:29

Erbek: Kadınlarımız ülkemizin geleceğini belirliyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Avukat Aziz Erbek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile yaptığı açıklamada kadının mutlu olduğu bir ülkede herkesin mutlu olabileceğini belirtti.
Her yıl Adana’da onlarca kadının öldürüldüğünü, yüzlerce kadının eşi tarafından yaralandığını, binlerce kadının yine eşi tarafından hakaret ve şiddete maruz kaldığını ifade eden Erbek, "Çok sayıda kadın ise cinsel saldırıya uğramıştır. Modernleşen bir dünyada bu rakamlar akıl almaz hale gelmiştir. Çocuk gelinler ise ülkemizin kanayan yarasıdır.Kadınlarımız toplumsal ve iş yaşamında daha fazla yer almalı, kadın-erkek eşitliği gözetilmelidir" dedi.
TEDBİRLER ALINMALI
Cinsiyet ayrımcılığının kabul edilemez bir düşünce olduğuna dikkat çeken Erbek şöyle konuştu:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekili sayısı başta olmak üzere, belediye meclis üyeliklerinde, siyasi partilerde de cinsiyet kotası uygulanmalı, kadın ve erkek sayısı eşit olmalıdır.Siyasette kadının olmadığı bir ülkede demokrasiden, laiklikten ve çağdaşlıktan bahsedilemez.Ülkemizdeki ve kentimizdeki sorunların çözümünde kadınlarımız da olmalıdır.Barışçıl bir toplum inşa etmek isteyen yönetimler, etkili eğitim politikaları ile kız çocuklarının eğitiminin yarıda kalmaması için tedbirler almalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!