Enişte katiline 10 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Enişte katiline 10 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 18:21

Enişte katiline 10 yıl hapis

Haberin Devamı

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da geçen yıl 5 Ağustos'ta, kendisini terk edip baba evine giden eşi Nilüfer Çoban ile çocuğunu geri götürmek isteyen Hüseyin Çoban'ı tüfekle vurup öldüren, yanındaki akrabasını da yaralayan kayınbiraderi Hüsamettin Şimşek, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Merkez Aksu İlçesi Yurtpınar Gökdere Mahallesi'nde oturan Hüseyin Çoban, geçen yıl, 4 yaşındaki kızını da alıp babasının evine giden eşi 26 yaşındaki Nilüfer Çoban'ı eve dönmeye ikna edemedi. Hüseyin Çoban, 5 Ağustos günü, eşini geri getirmek için akrabası Nazmi Köklü ile birlikte kayınpederinin evine gitti. İddiaya göre kayınpederinin evinin kapısını çalan Çoban, kapıyı açan olmayınca evin etrafını dolaşıp pencereleri yumruklamaya başladı. Bu sırada evin içindeki kayınbiraderi Hüsamettin Şimşek, eniştesi Hüseyin Çoban'ın üzerine tüfekle peş peşe ateş etti. Açılan ateş sonucu Hüseyin Çoban hayatını kaybetti, Çoban'ın yanındaki Nazmi Köklü de yaralandı.
Tutuklanan Hüsamettin Şimşek hakkında Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Hüsamettin Şimşek, olayda yaralanan Nazmi Köklü, Nilüfer Çoban, tarafların avukat ve yakınları katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan Hüsamettin Şimşek, savunmasında "Olay günü eniştem evimizin kapısına gelip 'Nilüfer çık dışarı' diyerek ablama küfür etti. Evde annemle ben vardım. Maktulden korktuğumuz için ses vermedik. Kapıyı açmadık. Kapıyı tekmelemeye başladı. Sonra evin etrafını dolaşıp pencerelerin camlarını yumrukladı. Oturma odasının penceresini açmaya çalışırken anneme elindeki tahra ile saldırdı. Bunun üzerine ben misafir odasındaki tüfeği alıp rastgele ateş açtım. Eniştemin yanında Nazmi Köklü olduğunu dışarı çıkınca gördüm. Öldürme kastım yoktu. Kendimize savunmak, eniştemi korkutmak amacıyla ateş ettim, pişmanım" diye konuştu.
'KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'
Nilüfer Çoban ise ölenin eşi, öldürenin ise kardeşi olduğunu belirterek, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.
Yargılama sonunda Hüsamettin Şimşek, 'kasten insan öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığı, öldürme eylemini 'haksız tahrik' altında gerçekleştirdiğine kanaat getirerek cezayı 12 yıla, duruşmadaki iyi halini de gözönünde bulundurarak 10 yıla indirdi. Mahkeme heyeti ayrıca Nazmi Köklü'yü yaralamaktan 1 yıl 6 ay hapse mahkum olan Hüsamettin Şimşek'in bu cezasını da paraya çevirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!