Engelsizlik için pedal bastılar

Güncelleme Tarihi:

Engelsizlik için pedal bastılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 15:35

Engelsizlik için pedal bastılar

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Bisiklet Derneği tarafından bu yıl 'Pedalda engel yok' sloganıyla düzenlenen 6’ncı Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali renkli görüntülerle başladı.
Festival kapsamında merkez Toroslar ilçesinde bulunan 68'liler Barış Ormanı'nda bir araya gelen bisiklet tutkunları,450 kilometrelik tur atacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği ve 4 gün sürecek olan festivale, Türkiye genelinden 20'si engelli 120 sporcu katıldı.
Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, hedeflerinin kenti uluslararası arenada tanıtıp, bisiklet farkındalığını artırmak olduğunu belirterek, "Festival sayesinde farklı şehirlerden gelen arkadaşlarımızla tanışmış, kaynaşmış oluyoruz. Festivalimizin en önemli özelliklerinden birisi SOS Çocuk Köyünden 20 tane katılımcımız ve 20 engelli sporcumuz var. Festival boyunca Mersin'in ilçelerine gideceğiz. Köy yolları ve şehir merkezinden geçeceğiz. Doğayı ve tarihi gezeceğiz" dedi.
Festivale katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi ise, festivalde engellilerle birlikte olmak için geldiğini ifade ederek, "Bu turlarda engelliler de var olmak istedi. Çünkü beraber yaşarsanız, varlığınızı ifade edersiniz. Bisiklet, bir spordur, farkındalıktır ve bir kültürdür. Kent geneli içinde bakarsanız trafiği azaltmaktır. Türkiye'nin her yerinden buraya bisiklet sürmeye gelen kişiler var. Bu farkındalık umarım Türkiye'nin her yerine yayılır. Bizim bisikletlerimiz çift pedallı. Görme engelli arkaya biniyor gören arkadaşımız da öne biniyor. Birimiz yorulduğumuzda diğerimiz devam ediyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!