Engelliler için mis sabun üretim kursu

Güncelleme Tarihi:

Engelliler için mis sabun üretim kursu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 15:08

Engelliler için mis sabun üretim kursu

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi, çeşitli kuruluşlar ile işbirliği halinde engelliler için mis sabun üretim kursu başlattı. 
Engellilerin bir meslek sahibi olmalarını amaçlayan kurs; Sivas Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi işbirliğinde hazırlandı. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Engelliler Kültür Merkezinde düzenlenen mis sabun üretim kursunun açılışı; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Belediye Başkanı Danışmanı Prof.Dr. Recep Toparlı, kurs eğitmenleri ve engellilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Görme engelli eğitmen Selman Devecioğlu, engellilerin hem üretim yapması, hem de ürettikleri ürünleri satarak gelir sağlaması amacıyla bu kursu açtıklarını söyledi.
Engellilerin hayatın merkezinde yer aldığını kaydeden İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ise, Belediyenin engelli bireylerle ilgili yapılan çalışmalarda öncü olduğunu dile getirerek, "Bizler de İŞ-KUR olarak engelli bireylerimizin hem kamuda, hem de özel sektörde istihdam edilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.
Rektör ve Belediye Başkanı Danışmanı Prof.Dr. Recep Toparlı da kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek; "Birlikten kuvvet doğuyor ve her gün yeni bir faaliyetle ortaya çıkıyoruz. Sadece söylemde kalmıyor, engellileri bizzat işin içine sokarak hayata hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.
Engelli bireylerin kurs sonrasında sertifika almasının istihdama katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, "Engellilere büyük önem veren Başkanımız Sami Aydın'a çok teşekkür ediyorum. Bize destek olan diğer kurumlara teşekkür ediyorum. Engelli bireylerimize meslek kazandırmak ve onların ürettiklerini kazanca dönüştürdüklerini görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor" dedi.
İlk etapta 20 kursiyerin katıldığı kurs, iki ay boyunca devam edecek. Kurs sonrasında el becerilerini geliştiren engellilere sertifika verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!