Engelliler hünerlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Engelliler hünerlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 17:35

Engelliler hünerlerini sergiledi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte engelliler, hünerlerini sergiledi.

Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ilk olarak kentte engelliler tarafından hazırlanan el sanatları sergisi gezildi. Programda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, “Yalova’da iki resmi, iki de özel kuruluşumuzla yaklaşık 220 civarında engellimize sadece bakım hizmeti vermiyoruz. Devletimizin şefkatli kollarında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle yıl boyunca hayata aktif şekilde katılabilmeleri için, birçok daha sağlıklı insanın beceremediği bu etkinlikleri gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra sahne etkinlerini de birazdan izleyeceğiz. Bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, “Ailelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Anne-baba olmanın kendi içinde ekstra zorlukları vardır. Fedakar, cefakardır. Yaşamı boyunca evladının hep iyiliğini ister ve bu yönde çalışır. Özellikle bazı anne ve babalar vardır ki onların fedakarlıkları diğer anne ve babalarla kıyaslandığında çok daha fazladır. Doğumdan yaşamına her anında ona kol kanat olmak ister. Onun yanında olmak ister. Sabrından, şefkatinden, meşakkatinden hiçbir zaman ödün vermez. Bazen ona göz olmak ister, bazen kol olmak, bazen yürek olmak ister. Ben onları yürekten kutluyorum. Özellikle de yaklaşan Anneler Günü nedeniyle annelerimizi ayrıca kutluyorum. Gerçekten çok güzel örnekler sergilemişler. Sporda, sanatta, akademik hayatta, yaşamda bize örnek olabilmelerini diliyorum. Herkes bir engelli adayıdır. Herkes bu bilinçle hareket etmelidir. Empati kurmak lazım. Onlarla dost olmak lazım. Onların yanlarında yanında olmak lazım.”

Etkinlik, engelliler tarafından hazırlanan çeşitli yörelere ait halk oyunu gösterileriyle sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!