'Engelliler Haftası'na coşkulu kutlama

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Haftasına coşkulu kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 14:49

'Engelliler Haftası'na coşkulu kutlama

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde 'Engelliler Haftası' nedeni ile düzenlediği kutlama programında özel eğitim öğrencileri birinden renkli gösterilere imza attı.
Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus Belediyesinin verdiği destekle, bir AVM’de etkinlik düzenledi. Etkinliğe Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'na bağlı Özel Makbule Ölçer Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Yenice Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu katıldı.
Program engelli öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri refakatinde davul ve darbuka eşliğinde ritim gösterileri ile başladı.
Burada Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına konuşan Meryem Keskinnişancı, dernek bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak toplumu engelli bireylere karşı duyarlı olmaya davet etti.
Etkinlikte, Yenice Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi vals gösterisi, Tarsus Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili koro gösterisi, Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'na bağlı Özel Makbule Ölçer Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi şiir ve step gösterisi, Hasan Karamehmetler İlköğretim Okulu İşaret Dili koro gösterisi, Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi Hint dansı gösterisi, Alzheimer Derneği Tarsus Grubu İşaret Dili koro gösterisi, Yenice Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi halk oyunları gösterisi yapıldı.
Programın sonunda tüm katılımcılar ellerinde Türk bayrakları ile 'Senden Daha Güzel' şarkını söyleyerek izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!