Engelliler, Erciyes kar festivalinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Engelliler, Erciyes kar festivalinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 10:46

Engelliler, Erciyes kar festivalinde buluştu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'deki Erciyes kayak merkezi bu yıl 7'ncisi düzenlenen Erciyes Uluslararası Engelliler Kar Festivali'ne ev sahipliği yaptı. 400 görme, işitme ve bedensel engellinin katılımıyla düzenlenen festivalde renkli görüntüler ortaya çıktı.
Ulusal ve Uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapan Erciyes  A.Ş yönetimi, ’Erciyes için engel yok’ sloganıyla Türkiye geneli ve yurt dışından engellileri bir araya getirdi. Engelli fertlerin, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde rol üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen festivale Türkiye genelinden ve yurt dışından olmak üzere yaklaşık 400 görme, işitme ve bedensel engelli katıldı. Etkinliğe aileleri ile birlikte katılan engelliler 2 gün boyunca konser, yarışma ve aktivitelerle doyasıya eğlenceli vakit geçirdi. Festivale katılan engelliler kayak ve kızaklarlar kayarken, çalan müzikle de halaylar çekip göbek attı.
Paralimpik Boccia ve tekerlekli ragbi gibi etkinlikler kar üstünde Türkiye’de ilk kez Erciyes’te oynandı. Festival kapsamındaki etkinlikler sonunda karşılaşmalarda dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Engelliler Spor Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp, dernek ve federasyon başkanları ve yurt içi ve yurt dışından konuklar katıldı.
Törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes 7.Uluslararası Engelliler Kar Festivaline destek veren sponsorlara ve Dernek ve Federasyon yöneticilerine plaket verildi. Festival kapsamında gerçekleşen yarışmalarda derece alanlara madalyaları dağıtıldı.
Festivali Kazakistan Milli Paralimpik Komitesi Başkanlığından Yerik İlyassov, Saule Agatayeva, Azerbaycan Engellilik Sporlar fahri temsilcisi Semaye Bakhshaliyeva da izledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!