Engelliler çakı gibi asker oldu

Güncelleme Tarihi:

Engelliler çakı gibi asker oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 15:52

Engelliler çakı gibi asker oldu

Haberin Devamı

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)- MANİSA'da 54 bedensel ve zihinsel engelli genç, kışlada 1 günlük eğitimin ardından askerlik yemini etti. Çocuklarının mutlu gününe ortak olan aileler, sevinç gözyaşı döktü.
Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, Engelliler Haftası kapsamında, bedensel ve zihinsel engelli 54 genç, 1 günlük eğitimin ardından asker olmasının sevincini yaşadı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ve engelli askerlerin aileleri düzenlenen yemin törenine katıldı. Engelli askerler adına Muammer Keser, yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende askerlere ödülleri verildi. Aileler bu anları, cep telefonları ve kameralarla görüntüledi.
Törende konuşan Albay Şefik Güvenç, askerlik yükümlülüğü olan herkes için askerliğin şeref olduğunu dile getirdi. Törende konuşmaların ardından özel tertip askerler marşlar eşliğinde tören geçişi yaptı. Töreni izleyen askerler de, 'Her Türk asker doğar', 'En büyük asker bizim asker' sloganları ile engelli askerlere moral verdi. Tören geçişinin ardından bir günlük de olsa asker üniforması giyip, asker olan engelli gençler ile aileleri kavuştu.
ANNE VE BABALARA BÜYÜK GURUR
Oğullarının asker olduğunu gören anne ve babalar, yemin töreninde gözyaşlarını tutamadı. Engelli Fırat Kanat'ın babası Enis Kanat, çok güzel bir gün yaşadığını belirterek, bir baba olarak oğlunun bu sevincini yaşadığını için mutlu olduğunu söyledi. Asker Ahmet Yüksel'in dedesi Ahmet Yüksel de, torununu asker olarak görmekten çok mutlu olduğunu ve gururlu olduğunu söyledi. Baba Ramazan Yüksel de, ağlamamak için kendini zor tuttuğunu anlattı.
"ASKER OLMAZSAM EVDEN KAÇARIM"
Törende yemin eden engelli askerlerden Mehmet Ali Can Demirtaş'ın anneannesi Yeter Serder ise torununun asker olmayı çok istediğini, bu yüzden de "asker olmazsam evden kaçarım" dediğini anlattı. Yeter, "İstanbul GATA'ya gittik 4 defa. İstanbul'daki komutan 'izin veremem' dedi. 'Ezerler orada' dedi. Torunum da 'bulaşık yıkayayım, patates soyayım lütfen beni alın' dedi. 10 günden beri asker elbisesi istiyordu. Burada asker olduğu için çok sevindi. Asker elbisesini giydiği için çok mutlu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!