Engelli izcilere At'la terapi

Güncelleme Tarihi:

Engelli izcilere Atla terapi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:01

Engelli izcilere At'la terapi

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) BÜYÜKÇEKMECE Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyelerine at terapisi verildi.Türkiye Jokey Kulübü (TJK) bünyesinde faaliyet gösteren Veliefendi Hipodromu’nda bulunan Atla Terapi Merkezi'ni ziyaret eden Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyeleri fizyoterapist eşliğinde at üzerinde egzersizler yaparak tedavi görüyor.
“BİREYSEL AKTİVİTELERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Engelli yavrularımızın sosyalleşmeleri ve toplumda kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için at ile terapi yöntemini uyguluyoruz. Konuşma ve ifade sorunu yaşayan çocuklarımız üzerinde büyük etkisini görüyoruz. Engelli çocuklarımız için uyguladığımız bireysel aktivitelerimize devam edeceğiz” dedi.
BAŞKAN AKGÜN'E TEŞEKKÜR
Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü Lideri Bedriye Yılmaz “Konuşma zorluğu çeken çocuklar terapi sonrasında tek heceli kelimeleri söylemeye başlıyorlar. Bu yöntem sayesinde çocuklarımızı topluma kazandırıyoruz. Bize bu imkanları sağlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyoruz” dedi.
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!