Engelli genci 12 dakika dövdüler

Güncelleme Tarihi:

Engelli genci 12 dakika dövdüler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 22:38

Zihinsel engelli genç, arkadaş olmak istediği komşu kızının kolundan tutunca önce kız ve ablası, sonra enişteleri tarafından dakikalarca dövüldü. Engelli oğlunu kanlar içinde sokakta bulan baba, oğlunun psikolojisinin bozulduğunu, geceleri iğnelerle uyuyabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

ERZURUM’un Palandöken ilçesinde 25 Ocak günü akşam saatlerinde babasından izin alarak dışarı çıkan zihinsel engelli Muhammed Lütfü Arpat (27), evlerinden 200 metre uzaklıktaki bir iş yerinde çalışan ve aynı apartmanda oturdukları genç kızla karşılaştı. İddiaya göre Arpat, kızın yanına gidip kolundan tutarak arkadaş olmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine genç kız bağırarak yardım istedi. Korkup evine doğru koşmaya başlayan Arpat’ı apartmana 10 metre kala yakalayan genç kız yere yatırdı ve yanına gelen ablası ile birlikte vurmaya başladı. Bu sırada apartmandan çıkan genç kızın eniştesi, engelli genci dakikalarca dövüp kan revan içinde bıraktı.

Apartmanın kapıcısının, “Onun evi beşinci katta” demesi üzerine apartmana girmesine izin verildi. Olayı duyup aşağı inen baba Sinan Arpat ise oğlunu kanlar içinde buldu. Otomobili ile oğlunu önce karakola, sonra Palandöken Devlet Hastanesi’ne götürerek tedavi ettiren baba Arpat şikâyetçi oldu.

Zihinsel engelli genci dövenlerin de polis merkezine giderek taciz suçlamasıyla şikâyetçi oldukları belirtildi.

12 DAKİKA BOYUNCA DÖVDÜLER
Evli ve 2’si zihinsel engelli 3 çocuk babası olan baba Arpat, gözyaşları içinde  yaşadıklarını anlattı: “Genç kız ablasıyla beraber apartmanın bahçesinde yakaladıkları Muhammed’i dövüyor. Daha sonra genç kızın eniştesi geliyor ve kamera kayıtlarına göre tam 12 dakika dövüyor. Komşular ‘bu çocuk özürlü vurmayın’ diyor ‘Siz karışmayın’ diyerek hunharca dövüyorlar. Doktorlar oğlumun burnunun kırıldığını, vücudunda darbeler bulunduğunu bildirdi. Kimsenin çocuğuma vurmaya hakkı yok. Suçu varsa, cezayı devlet verir. Psikolojimiz bozuldu. Oğlum geceleri yaptırdığımız iğnelerle uyuyabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!