Engelli doğan bebeğin ailesinden doktora dava

Güncelleme Tarihi:

Engelli doğan bebeğin ailesinden doktora dava
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 11:02

Tekirdağ'da yaşayan Hasan ve Nazine Çoban çifti bebek beklerken hamilelik sürecini takip eden doktor 9 ay boyunca sağlıklı bir bebekleri olacağını söyledi. Ancak çiftin kızları doğduğunda 2 kolu ve 1 bacağının olmadığı görüldü. Aile ultrasonda aylarca takibi yapan ve hiçbir sorun olmadığını söyleyen doktora hakkında şikayette bulundu.

Haberin Devamı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yaşayan Hasan ve Nazine Çoban çifti, 9 ay önce özel bir hastanede doğan bebeklerinin kolları ve bir bacağı olmadığı için hamilelik döneminde kontrolleri yapan ve doğumu gerçekleştiren doktor Hafize Çamdere hakkında savcılığa başvurdu. 

"DOKTOR HİÇBİR UYARIDA BULUNMADI"

Engelli doğan bebeğin ailesinden doktora dava

Suç duyurusu dilekçesinde, doktorun kendilerine herhangi bir uyarıda bulunmadığını savunan aile, Çamdere hakkında dava açılmasını talep etti.

DOĞUMDAN SONRA SESSİZ KALDI

Engelli doğan bebeğin ailesinden doktora dava

Haberin Devamı

Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan anne Nazine Çoban, doktorunun, hamileliği sırasında kontrollerde kendilerine herhangi bir olumsuzluktan bahsetmediğini, ancak doğum sonrası sessiz kaldığını iddia etti. 

"HER KONTROLDE 'DURUM NORMAL' DEDİ"

Kontroller sırasında herhangi bir terslik olup olmadığını doktoruna defalarca sorduğunu ve doktordan olumlu yanıt aldığını ileri süren Çoban, "Doktorumuz her kontrolde durumun gayet normal olduğunu söylüyordu. Çocuğumu normal doğum ile dünyaya getirecektim ama son dakika küçük olduğu için sezaryene aldı ve doğum böyle gerçekleşti" dedi.

"ÇOCUĞUMUN HAYATI BUNDAN SONRA PROTEZLERLE GEÇECEK"

Engelli doğan bebeğin ailesinden doktora dava

Çoban, bebeğin engelli doğması nedeniyle ailece büyük üzüntü yaşadıklarını anlatarak, şöyle devam etti: 

"9 ay boyunca herhangi bir terslik olmadığını söyleyen doktor, sessiz kalmaya başladı. Çocuğumun doğuştan iki kolu ve bir bacağı yok. Hayatının bundan sonrasını da protezlerle geçirecek."

"DOĞUMDAN SONRA İŞTEN DE ÇIKARILDIM"

Engelli doğan bebeğin ailesinden doktora dava

Haberin Devamı

Kendisinin doğum sonrası işten çıkarıldığını ifade eden Çoban, eşinin de uzun bir süredir işsiz olduğunu söyledi.
"İclal Elif" isimini verdikleri bebeklerinin şu an 9 aylık olduğunu belirten Çoban, “Bebeğimiz 9 aylık oldu. Bundan sonra ona protez kol ve bacak yaptırmamız gerekiyor. Ancak, bebeğimizin fiziksel gelişimi ve büyümesi sürekli olduğu için her ay süs protezler kullanılması gerekiyor. 16 yaşına gelince de kalıcı işlevsel protezler takılacak. Fakat, bizim bunların hiçbirini almaya ve yaptırmaya maddi durumumuz elvermiyor” diye konuştu.

Ekonomik anlamda zor durumda olduklarını dile getiren Çoban, "Devletimizden ve özellikle de herkese yardım elini uzatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bizlere de yardım elini uzatmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Engelli doğan bebeğin ailesinden doktora dava

"SIKINTI OLABİLECEĞİNİ DEFALARCA AİLEYE BİLDİRDİM"

 

Kadın Doğum Uzmanı Hafize Çamdere de, hamilelik sürecinde aileye muayenede bebeğin durumuyla ilgili bilgi verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Aile bana hamilelik sürecinde sürekli geldi. Kendilerine, her geldiklerinde bebeğin içeride anne karnının suyu az olduğu için hareketsiz olduğunu ve diğer tarafına dönmediğini belirttim. 30 yıllık uzman doktorum, aileye bazı ileri tetkikler de yapması yönünde uyarıda bulundum ama yaptırmadılar. Çocuk anne karnında dönmediği için sadece bir tarafından görebildim ve diğer tarafından bir sıkıntı olabileceğini defalarca aileye bildirdim.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!